Diyanet İşleri Başkanının talimatına rağmen tabureler camilerde kullanılıyor!

Diyanet İşleri Başkanının talimatına rağmen tabureler camilerde kullanılıyor!

Geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş camilerde tabureler kaldırılacak demişti, ancak görülüyor ki pek çok camide bu talimata henüz uyulmuyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ayakta duramayan, rüku veya secde edemeyenler için camilerde yerler ayrılmasını sağlayan bir genelge gönderildiğini hatırlattı. Erbaş, bu kararların verilmesinin ardından geçen süre zarfında, cami adabına uygun olmayan görüntülerin oluştuğunu belirtti. Fıkıh ve ilmihal kitaplarında, yaşlılara ya da oturarak namaz kılanlara yönelik kural ve ilkelerin bulunduğuna işaret eden Erbaş, şunları söylemişti:

Doğru olanı, sağlıklı bir insan için gereken, namazın kıyam, rüku ve secdesiyle kılınması. Eğer ayakta duramıyorsa oturarak, hatta oturarak da kılamıyorsa yana yatarak ima ile namazını kılabilir. İslam dini kolaylık dinidir. Ama namazı saflardan ayrı bir bölüm oluşturarak sandalyeler, tabureler ya da yere sabitlenmiş sıralar üzerinde kıldığınız zaman camiye uymayan, başka dinlerin ibadet alanlarını hatırlatan ve ona benzeyen birtakım görüntüler ortaya çıkıyor. Bunlara engel olmamız gerekiyor. Genelgeyle buna engel olduğumuzu düşünüyorum.

r4.jpgr5.jpgr2.jpgr1.jpg

Erbaş, namaz kılarken, hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda rahatsızlığı bulunanların, katlanabilir tabureyle cemaate dahil olarak namazlarını kılabileceğini dile getirmişti. Ancak bu genelgeye rağmen pek çok camide tabureler yerinde duruyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak denetlemelerle taburelerin camilerden toplanması gündeme gelecek ve binlerce tabure dışarı atılacak...

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :