Diriliş Ertuğrul oyuncuları Denizli'de

Diriliş Ertuğrul oyuncuları Denizli'de

Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Denizli'de üniversite öğrencileri ve vatandaşlarla bir araya geldi

DENİZLİ (AA) - TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) öğrencilerle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, dizi yapımcısı ve oyuncularına işlerinin yoğunluğuna rağmen davetlerine olumlu cevap vererek Denizli'ye gelmelerinden dolayı teşekkür etti.

Dizinin son zamanlarda TRT ekranlarının lokomotifini oluşturduğunu ifade eden Göka, "Hakikaten başarılı bir iş çıkarttılar. Tarihi dizilere özellikle gençlerin ilgisini uyandırmak kolay iş değil. Bunu, Diriliş Ertuğrul sağladı. Gençlerin tarihe olan bu ilgisini sanatçı arkadaşlarımızın uyandırmış olmasından dolayı hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen Kayı boyunun Denizli'ye yerleştiğini belirterek, dizi oyuncularını Denizli'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, desteklerinden dolayı TRT yönetimine teşekkür ederek, "Biz dizide 13. yüzyılın hikayesini anlattık. 13. yüzyılda geçen bir hikaye nasıl oldu da kitleleri peşinden sürükledi? Artık bu eser bizim ürünümüz olmanın ötesinde tüm milletin eseri olmuş durumda. Türkiye'de birçok güzel dizi yapıldı ama hiçbir dizi bu kadar halkla bir araya gelmedi sanırım. Bütün izleyicilerden Allah razı olsun. Karakterleri evlerinde yaşatıyorlar. Özellikle 5 ile 10 yaş arasındaki çocuk izleyici sayısı çok artmış durumda. Ortak hayal, ortak sevda etrafında samimi bir şekilde proje sahiplenildi" ifadelerini kullandı.

Dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, "Ertuğrul gibi büyük bir şahsiyeti oynamanın nasıl bir duygu olduğu" sorusu üzerine, bunun her oyuncuya nasip olmayacağını belirtti.

Düzyatan, "Kendi kahramanlarımızı kaybetmeye ya da unutmaya başlamışız aslında. Öz kahramanlarımız azaldığı için unutulmaya yüz tuttuğu için televizyonda ve sinemada genel olarak bir kahraman eksikliğimiz vardı. Amerikalıların Batman'ı, Spiderman'ı var, sürekli kahraman üretiyorlar. Biz Ertuğrul'da bir şekilde bunu yakaladık. Öz kahramanımızı gün yüzüne çıkarıp herkese bir şekilde sevdirebildik" yanıtını verdi

Hülya Darcan ise "Hayme karakterini çok seviyorum. Yaşamış karakter olması çok önemli. Keşke bu karakter bütün kadınlarımıza örnek olsa” dedi.

Turgut Alp karakterini canlandıran Cengiz Coşkun ile Bamsı karakterini canlandıran Nurettin Sönmez'in de katıldığı söyleşide, oyunculara kılıç ve tekstil ürünleri hediye edildi.

Üniversite öğrencileri ile vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte salonun tamamen dolması nedeniyle çok sayıda kişi programı dışarıdan izledi.

Sanatçılar, söyleşi sonrası Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve diğer protokol üyeleri ile Yatağan'da kılıç ustalarıyla bir araya gelerek, kılıç ve baltaları inceledi, ürünlerle ilgili bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :