"Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale"

"Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale"

Genç Memur-Sen tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen "Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale" konulu mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: - "Bizim için teröristin iyisi, kötüsü, orda olanı, bur

ANKARA (AA) - Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Genç Memur-Sen tarafından, Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla lise öğrencileri arasında düzenlenen, "Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale" konulu mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mektup yazan öğrencilere teşekkür etti.

Gençlere, son dönemde artan terör sorununu anlatan Kılıç, "Bunu gerçekleştiren canilere de onların arkasında duranlara da şunu söylüyoruz, 'Biz hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız." dedi. İstiklal Marşı'nın "korkma" kelimesiyle başladığını vurgulayan Kılıç, gençlere, "tüm dünyanın gözünün içine bakarak yanlışları dile getirmekten ve insan hakları için ortaya çıkılması gerektiği zaman korkmamaları" öğüdünü verdi.

"Bizim için teröristin iyisi, kötüsü, orda olanı, burada olanı yoktur. Norveç'teki teröristle başka yerdeki terörist arasında fark yoktur. Terörist teröristtir, terör de terördür" diyen Kılıç, terör kelimesinin önüne veya arkasına hiçbir dinin konmaması gerektiğini, özellikle "İslami terör" tanımını reddettiklerini dile getirdi.

Kılıç, gençlere, Çanakkale şehit ve gazilerini unutmamalarını, millete hizmet etmeyi şiar edinmelerini, ülke ve bayrağa karşı ihanet içinde olanların karşısına dikilmeleri, internet ve sosyal medyada çok fazla zaman geçirmemeleri ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de gençlere İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını anlayarak ve hissederek okumalarının onlara yol göstereceğini ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yarışma sonucunda ortaya çıkan eserlerden duydukları mutluluğu dile getirerek, en fazla eserin kız öğrencilerden geldiğini söyledi.

Memur-Sen'in çatısı altında faaliyet gösteren Genç Memur-Sen'in, çalışmalarıyla çıtayı her geçen gün yükselten bir gençlik teşkilatı olduğunu belirten Yalçın, "Onlar 15'lilerin, tıbbiyelilerin yolunu, eli silah tutan herkesin Çanakkale'ye gittiği o mahşeri mücadelenin bugünkü takipçileri olarak bu faaliyeti yaptılar. Ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Genç Memur- Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise Genç Memur-Sen olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin, üzerinde oynanan kirli oyunları, Çanakkale Savaşının ruhundan aldığı ilhamla çözeceğini vurgulayan Beyhan, "Biz millet olarak, birlik ve beraberlik içinde bu oyunlara karşı durmaya hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

"Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :