Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu

Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu

Komisyon, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2015 Faaliyet Raporu'nu görüştü

TBMM (AA) - Karma Komisyon'da Kamu Denetçiliği Kurumunun 2015 Faaliyet Raporu görüşüldü.

Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında toplandı.

Satır, açılışta komisyon ve Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumunun 2015 Faaliyet Raporu'nun ele alındığı toplantıda, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, rapora ilişkin sunum yaptı.

Ömeroğlu, kurumun idarenin her türlü eylem ve işlemlerini, tutum ve davranışlarını, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevli olduğunu belirtti.

Ömeroğlu, Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler ile resen imzaladığı kararlar ve emirler, yasama yetkisinin kullanılmasına ilişkin işlemler, yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin kararlar ve TSK'nın sırf askeri nitelikteki faaliyetlerinin kendilerinin görev alanı dışında kalan konular olduğunu kaydetti.

Kuruma, 2013 yılında 7 bin 638, 2014 yılında 5 bin 639, 2015 yılında ise 6 bin 55 olmaz üzere 2015 yılı sonu itibariyle toplamda 19 bin 332 şikayet başvurusunun yapıldığını ifade eden Ömeroğlu, kendilerine bireysel bir şikayet olmadan bir konuya el atmalarının mümkün olmadığını bildirdi.

Milletvekillerinin sorularına verilen yanıtların ardından komisyon, raporun incelenmesi için 7 kişiden oluşan bir alt komisyon kurulmasını kararlaştırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler