Dikkat! Dedikodu yapan işçiye Yargıtay'dan kötü haber

Dikkat! Dedikodu yapan işçiye Yargıtay'dan kötü haber

Yüksek Mahkeme, Mesai Arkadaşlarına İftira Atan İşçinin Tazminatsız Kovulmasını Destekledi

Yargıtay Emsal Kararıyla İşçinin Tazminatsız Kovulmasının Önünü Açtı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mesai arkadaşlarına iftira atıp, dedikodu yapan işçinin tazminatsız şekilde kovulmasının önünü açtı. Emsal kararla birlikte; çalıştığı işyerinde mesai arkadaşlarının dedikodusu yaparak işçileri birbirine düşüren personel tazminatsız kovulacak.

Genç Gece Bekçisinin Davası Yargıtay'da Karara Bağlandı

Genç gece bekçisi, işyerinden kovulmasının ardından İş Mahkemesi'nde dava açtı. Kıdem ve ihbar tazminatı talep eden davacı, aynı zamanda fazla çalışma ücretlerini de istedi. Ancak davalı şirket avukatı, davacının talep edilen alacakların zaman aşımına uğradığını, hafta tatili ve genel tatil ücret alacağı bulunmadığını iddia etti.

İşveren, davacının işini dürüstlük kuralına uygun yapmadığını, dedikodu yaparak işçileri birbirine düşürdüğünü, sözlü uyarılara rağmen davranışlarını değiştirmediği için iş sözleşmesinin feshedildiğini savundu ve davanın reddedilmesini talep etti. Mahkeme ise davanın kısmen kabul edilmesine karar verdi.

Kararın her iki taraf avukatınca temyiz edilmesiyle Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, mesai arkadaşlarına iftira atarak, onların dedikodularını yapan işçinin tazminatsız kovulmasını onayladı.

Yargıtay kararı sadece mesai saatlerinin hesaplanması yönünde bozdu ve şu ifadelerle açıkladı: "Somut olayda; dava dilekçesinde fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak 2 bin TL fazla çalışma ücreti talep edilmiştir. Dava dilekçesinde talep edilen fazla çalışma ücretine hükmedilmiş ise de; ek bilirkişi raporunda hesaplanan miktarın uygun bir indirim yapılmadan fazla çalışma ücreti olarak kabul edilmesi, fazlaya ilişkin haklar saklı tutulmadan karar verilmesi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.