Digitürk'ten rest: Anlaşma sürdürülemez!

Digitürk'ten rest: Anlaşma sürdürülemez!

Kulüpler anlaşmanın değişmemesi için direnirkenDigitürk anlaşmanın "sürdürülemez" olduğunu ifadeetti.

Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu BeİN Sports'un Türk lirasının değer kaybetmesinin ardından 2016'da yapılan anlaşmanın değiştirilmesini istemesi ve gerekli ödemeyi yapmamasından kaynaklanan kriz sürüyor.

Kulüpler anlaşmanın değişmemesi için direnirken Digitürk anlaşmanın "sürdürülemez" olduğunu ifade etti. Yeni sezonda dolar kurunu sabitlemek isteyen yayıncı kuruluşa kulüpler üst üste olumsuz cevaplar verirken, TFF ile Digitürk son bir buçuk ayda 12 defa konu hakkında görüştüğü ancak bir sonuca varamadığı belirtildi.

Financial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel'e açıklamalarda bulunan Digitürk, "Mevcut anlaşma açıkça sürdürülemez. Hiçbir şirketin 2016 anlaşmasının şartları altında çalışması mümkün değil. Bu eşsiz ekonomik durumda ligin finansal diriliğini sırtlama sorumluluğu sadece bizde olmamalı. Ekonomik durum bütün şirketleri etkiliyor" ifadelerini kullandı. Konuya yakın bir kaynağın aktardığına göre 2015 yılında Katarlı BeİN Media tarafından satın alınan Digitürk'ün yöneticileri Türk futbol kulüplerinin onları ekonomik zorluklardan "kurtaracağını" beklemesinden memnun değil. Konuya yakın bir başka kaynak ise Katarlı şirketin "blöf" yaptığını ve bahsedilen meblağın şirket için büyük bir miktar olmadığını ifade etti.

TFF ile BeİN arasındaki görüşmelere yakın bir başka isim ise iki taraf arasındaki anlaşmazlığın tek kaynağının bu olmadığını söyledi. 

Etiketler :