Dershane kitaplığının arkasında "gizli oda" bulundu

Dershane kitaplığının arkasında "gizli oda" bulundu

Çorum'un Mecitözü ilçesinde FETÖ ile bağlantısı sebebiyle kayyum atanan dershanede yapılan incelemede, öğretmenler odasındaki kitaplığın arkasında gizli bir bölme bulundu- Kayyum Heyeti Üyesi Öztekin: - "Kitaplığa ilk bakıldığında iki bölmesi olduğu görül

ÇORUM (AA) - MUHAMMED KAYGIN - Çorum'un Mecitözü ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı sebebiyle kayyum atanan dershanede, öğretmenler odasındaki kitaplığın arkasında gizli bir oda olduğu ortaya çıktı.

Mecitözü'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 7 ay önce eğitim faaliyeti durdurulan "Ana Fen Dershanesi"nin bağlı olduğu şirkete nisan ayı içerisinde Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile kayyum atandı.

Şirkete bağlı okul ve dershanelerde inceleme yapan kayyum heyeti, dershanedeki inceleme sırasında gizli bir oda ile karşılaştı. Örgüte ait çok sayıda kitap ve dergilerin de bulunduğu dershanede öğretmenler odasındaki kitaplık görünümlü dolabın arkasında oluşturulan gizli odada yapılan incelemede bilgisayar, kanepe ve doküman bulundu.

Kayyum Heyeti Üyesi Derya Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'ye ait okul, yurt ve dershanelere el konulmasından dolayı 28 Nisan 2016'da Çorum'daki okul, yurt ve dershanelere kayyum olarak atandıklarını söyledi.

FETÖ'ye ait kurumlara atandıkları tarihten itibaren yurtlarda, okul ve dershanelerde inceleme yaptıklarını bildiren Öztekin, incelemeler sırasında birçok usulsüzlükle karşılaştıklarına dikkati çekti.

Mecitözü ilçesindeki dershanede yapılan incelemede ise öğretmenler odasında iki kapaklı kitaplığa rastladıklarını anlatan Öztekin, "Kitaplığa ilk bakıldığında iki bölmesi olduğu görülüyor. Kitaplığın gözlerini kontrol ettiğimizde dolapların kitapla dolu olmasını beklerken, farklı gizli bir odaya açıldığı tespit edildi." dedi.

- "Odada yatak, çarşaf ve yorganlar vardı"

Kitaplıkla gizlenen odanın içerisinde yatak ve yorgan olduğunu aktaran Öztekin, "Buraya bir yatak konulmuş ve odanın penceresi kalın perdelerle kapatılarak dışarıdan görünmesi engellenmiş. Odada yatak, çarşaf ve yorganlar vardı. Örgütteki teröristlerin bir kısmının burada kaçak olarak kaldığı düşüncesi bizde uyandı. Konuyla ilgili Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullandı.

Kayyum olarak atandıkları tarihte dershanenin faaliyet göstermediğini ancak elektrik, su gibi aksamlarının çalışır vaziyette olduğunun altını çizen Öztekin, "Aşağı yukarı 7-8 aydır dershane fiili olarak çalışmıyor ama bazı kişilerin gelip gittiği tarafımızca tespit edildi. Tespit edildikten sonra anahtarlar alınarak burası tarafımızdan mühürlendi." diye konuştu.

Öztekin, toplumda öğrenim yeri şeklinde görülen okul, dershane ve yurtların genellikle örgüt yöneticilerinin toplantı yaptığı mekanlar olarak göze çarptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Okul, dershane ve yurtlarda yapılan örgüt toplantılarının hazır bir kılıfı var, 'veli toplantısı' adı altında gösteriliyor ancak genelde örgütün üst düzey yöneticileri, kendi deyimleriyle mütevelli heyetleri buralarda toplanıyor. Velilerin de çok gelip gitmesi sebebiyle toplumda dikkat çekmiyor. Çünkü geldikleri zaman 'veli toplantısı yapılıyor' diye beyanatta bulunuluyor. Bunun haricinde velilerin akşamları toplantı yapmaları mümkün değil. Buralarda sadece mütevelli heyeti ve örgütün üst düzey yöneticileri toplantı yapıp kararlar alıyor. Zaten müdür odası olarak görünen yerde örgüte ait birtakım argümanlar ve dergiler de mevcut. Normalde bu dergilerin bir eğitim yerinde olması çok da lüzumlu değil ancak burası eğitim haricinde başka amaçlarla da kullanıldığı için bu tip örgütsel doküman da bulunuyor."

Çorum'da bünyesinde 7 okul, yurt ve dershane bulunan 2 şirkete FETÖ/PDY'ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle nisan ayında kayyum atanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :