Denizli'den Nijerya'ya yardım köprüsü kurdular

Denizli'den Nijerya'ya yardım köprüsü kurdular

Afrikalıların suya hasretini dindirmek isteyen Denizlili hayırseverler Abuja'da su kuyusu açtı

ABUJA (AA) - GÖKHAN KAVAK - Nijerya'nın başkenti Abuja yakınındaki Gude köyünün sakinleri, Denizli'den gönderilen yardımlarla temiz suya kavuştu.

Halkın su sıkıntısıyla boğuştuğu ülkedeki çok sayıda yerden biri olan Gude köyünde Denizlili yardımseverlerin desteğiyle su kuyusu açıldı.

Bölge halkı, Denizli'de yaşayan Afyon ailesi ve Denizli İlim Kültür Vakfı tarafından açılan kuyu sayesinde kilometrelerce uzaktan ilkel şartlarla su taşımaktan kurtuldu.

Köy sakinlerinden İbrahim Selahattin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah'a şükür Türkiye'den gönderilen yardımla bu kuyuyu açtık ve köyümüz suya kavuştu." dedi.

Kuyu açılmadan önce yaklaşık üç kilometre öteden evlerine su taşımak zorunda kaldıklarını anlatan Selahattin, artık çocuklarının temiz su içebildiğini söyledi.

- Kullandıkları sular sağlıksızdı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da sosyal yardım ve eğitim çalışmaları yürüten Yunus Emre Akyol, yardımın Denizli'de yaşayan Afyon ailesi ve Denizli İlim Kültür Vakfı tarafından kendilerine Nijerya halkına destek amacıyla ulaştırıldığını belirtti.

Akyol, "Bu köyde yaşayan insanlar derelerden getirdikleri ya da yağmur sularından biriktirdikleri suları içiyordu, kullanıyordu ve bu sular sağlıksızdı. Kuyu sayesinde bölge halkı temiz suya kavuştu." ifadelerini kullandı.

Kuyudan cami cemaatinin ve köy okulunda okuyan çocukların da yararlanabileceğini kaydeden Akyol, ülkede birkaç dernek ve vakıf aracılığıyla eğitim ve yardım çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

- Bir kuyu 3 bin dolar

Akyol, Türkiye'den gönderiler en küçük yardımın bile yoksullukla mücadele eden Nijerya için çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Nijerya'nın çoğu Müslüman, çok kalabalık bir ülke olduğuna işaret eden Akyol, ülkede uzun süredir devam eden ekonomik krizin de yaşam şartlarını zorlaştırdığını dile getirdi.

Yardımseverlere çağrıda bulunan Akyol, ülkede bir su kuyusunun yaklaşık 3 bin dolara mal olduğunu belirterek kuyunun yapımının bir hafta sürdüğünü anlattı.

Akyol, su kuyularının bakımını da takip ettiklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :