Denizli'de FETÖ davası

Denizli'de FETÖ davası

Tavas ilçesinde 31'i tutuklu 72 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Tavas ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki davaya, 31 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından duruşmaya ara verdi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Tavas Cumhuriyet Başsavcılığınca "FETÖ/PDY'nin Tavas'taki çatı yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 72 kişi hakkında hazırlanan ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün örgütlenme şekli, hiyerarşik yapısı, bu yapıya bağlı kişilerin hareket tarzları anlatılıyor.

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Tavas'taki mütevelli heyet oluşumu, dershane, yurt, pansiyon ve okullardan oluşan eğitim yapılanması, ilçedeki kadın yapılanması ve ışık evleri yapılanması yer alıyor. "ABD imamı" olduğu belirtilen İsmail Büyükçelebi'nin Tavaslı olmasından dolayı ilçeye büyük önem verildiği belirtilen iddianamede, Büyükçelebi'nin 2014'te geldiği Tavas'ta 70 kadar kişinin katılımıyla toplantı yaptığına ilişkin bilgilere de yer veriliyor.

Zanlılar hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüte yardım yataklık etmek" suçlarından 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler