Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Bodrum ilçesinde, halat, yağlı direkten bayrak alma, denizden tabak çıkarma ve yüzme yarışmaları yapıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" dolayısıyla halat, yağlı direkten bayrak alma, denizden tabak çıkarma ve yüzme yarışmaları yapıldı.

Kaymakamlık, Belediye, Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen tören, Kumbahçe Plajı'nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören sonrası halat, yağlı direkten bayrak alma, denizden tabak çıkarma ve yüzme yarışmaları yapıldı. Tören sırasında güneşlenen ve yüzen turistler ise saygı duruşunda bulunarak kutlamalara destek verdi. 

Tiyatro ve sinema oyuncusu Salih Güney'in de katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Denize atılan tabaklardan en fazla toplamak ve yağlı direkteki Türk bayrağını almak için birbirleriyle kıyasıya yarışanlar, kupa ve madalyalarla ödüllendirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı