"Demokratikleşme Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

"Demokratikleşme Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

Temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi amacı taşıyan kanun tasarısının görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda başlandı

TBMM (AA) - Temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi amacı taşıyan "Demokratikleşme Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. 

MHP'nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında, 17 Aralık soruşturmasında yargıya baskı kurduğu ve soruşturmaya müdahale ettiği iddiasıyla verdiği gensorunun gündeme alınmasının reddedilmesinin ardından, Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi. 

Tasarı, özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim, genel ve yerel seçimlerde farklı dil ve lehçede propaganda yapılabilmesi, siyasi partilerin eş genel başkanlık sistemi uygulaması, nefret suçu gibi düzenlemeleri içeriyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı