Demokratik Kongo'da saldırı

Demokratik Kongo'da saldırı

Ülkenin doğusunda Ruandalı ayrılıkçıların saldırısında 3 asker öldü

KINŞASA (AA) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) Ruandalı ayrılıkçıların saldırısında 3 asker yaşamını yitirdi.

DKC'deki sivil toplum kuruluşu Barış, Demokrasi ve İnsan Haklarını Geliştirme Araştırma Merkezinden (CEPADHO) yapılan yazılı açıklamada, Ruanda'nın Kurtuluşu Demokratik Güçleri'nin (FDLR) ülkenin doğusunda Buvunga bölgesinde askeri üsse düzenlediği saldırıda, 3 askerin öldüğü, 2'sinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, Ruanda'nın DKC topraklarının bir kısmını işgal etme tehdidinde bulunmasının ardından ayrılıkçıların mühimmat ve silah ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığına da dikkat çekildi.

Ruanda ordusu geçen hafta, 15 Nisan'da ülkenin batı sınırına yakın Rubavu bölgesinde Mudende polis ve askeri kampına yapılan saldırının FDLR üyelerince düzenlendiğini iddia ederek sorumluları bulmak amacıyla ayrılıkçıları desteklediğini ileri sürdüğü DKC'yi topraklarının bir kısmını işgal etmekle tehdit etmişti.

Ülkenin güneydoğusu, yaklaşık 20 yıldır silahlı çatışmalara sahne oluyor.

CEPADHO dün, Mai Mai silahlı örgütünün, ülkenin kuzeydoğusundaki Ituri bölgesine bağlı Biakato kentine düzenlediği saldırıya güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle 13 ayrılıkçının öldürüldüğünü duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler