Demokrasi için "engel" tanımıyorlar

Demokrasi için "engel" tanımıyorlar

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla İzmir'de meydanlara çıkanlar arasında çok sayıda engelli vatandaş da bulunuyor- Tekerlekli sandalyeyle demokrasi nöbetine katılan Şahin: - "Bu vatanı koruyacağız kimseye vermeyeceğiz,

İZMİR (AA) - EŞBER AYAYDIN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla İzmir'de meydanlara çıkanlar arasında çok sayıda engelli vatandaş da yer alıyor.

Konak Meydanı'ndaki tarihi saat kulesi etrafında toplanan vatandaşlar, Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyenlere karşı 22 gündür demokrasi nöbeti tutuyor.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana Türkiye'nin aydınlık geleceği için tekerlekli sandalyesi ve torunlarıyla demokrasi nöbetine katılan Suzan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı kimseye vermeyeceklerini belirtti.

Bayrağın inmemesi, ezanın dinmemesi için sürekli dua ettiğini anlatan Şahin, "O geceden beri torunlarımı alıp her gün geliyorum, bu vatan bizim vatanımız, çocuklar bizim, Türkiye'nin çocukları. Bu vatanı koruyacağız kimseye vermeyeceğiz. Benim 8 tane torunum 3 evladım var. Bu vatan için hepsi kurban olsunlar." dedi.

Şahin, demokrasiye katkı sağlamak için hastanede tedavi gördüğü sırada ambulansla oy kullanmaya gittiğini anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman yanında ve destekçisi olduğunu belirtti.

Darbe dönemlerini gördüğünü ifade eden Şahin, o yıllarda insanların yokluk içerisinde kaldığını, şimdilerde ise yaşanan refahı engellemek isteyenlerin karşısında olduklarını kaydetti.

- "Esas engelliler darbe girişiminde bulunan hainler"

Konak Meydanı'ndaki nöbetlere tekerlekli sandalyede elindeki Türk bayrağıyla katılan Enes Yaradanakul (27), esas engellilerin darbe girişiminde bulunan hainler olduğunu vurguladı.

Yaradanakul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı vatandaşları sokağa davet etmesinin ardından tekerlekli sandalyesiyle yollara çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Her gün meydana geldim. Keşke bitmeseydi. Ben sıkılmadım, yorulmadım. Bir ömür boyu burada kalırım. Darbeye her zaman karşı oldum. Burada tanklar sokağa çıksaydı kelime-i şehadet getirip tekerlekli sandalyemle önüne atlardım.

Demokrasi nöbetini tekerlekli sandalyesiyle sürdüren Tamer Daşdemir (41) ise cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak için her gün alanlarda olduğunu ifade etti.

Artık darbelere geçit vermeyeceklerini vurgulayan Daşdemir, "Genci, yaşlısı, engellisiyle vatanımızı bekliyoruz. Meydanları boş bırakmıyoruz. Ne zaman başımızı yastığa rahat koyacağımızı hissedersek biz de o zaman meydanları terk ederiz. Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler