"Değerlerimiz, büyüklerimiz" programı

"Değerlerimiz, büyüklerimiz" programı

Program kapsamında Bağcılar ilçesinden 40 yaşlı çift, İstanbul Medikal Termal'de ağırlandı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, 40 yaşlı çifti Tuzla'daki İstanbul Medikal Termal tesisinde ağırladı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Yaşlılar Haftası" kapsamında, Bezmialem Vakfı Üniversitesi Hastanesi ile 65+ Yaşlı Hakları Derneğinin katkısıyla "Değerlerimiz, büyüklerimiz" programı düzenlendi.

Program kapsamında, Tuzla'daki İstanbul Medikal Termal tesisinde ağırlanan 40 yaşlı çifte uzmanlar eşliğinde havuz terapisi uygulandı, check-up yapıldı. Üç gün süren programda, "Yaşlanmaya Hazırlanmak ve Yaşlılık Gereksinimleri" konulu seminer düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaşlısı gülmeyen bir toplumda, huzurun da olamayacağını belirterek, her toplumun yaşlıların tecrübesinden faydalanması gerektiğini vurguladı.

Programda, Bezmialem Üniversitesi Dragos Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurzat Elmalı, yaşlılara yönelik hizmetlerini anlattı. Nörolog Gümüşsu Samur da yaşlılıkta fiziksel ve zihinsel sorunların arttığına dikkati çekti.

Doktor kontrolünün önemli olduğunu anlatan Samur, "Hareket etme ve beslenme çok önemli. Bize emanet edilen bedene iyi bakmalıyız ki; yaşlılığımız da gençliğimizden farklı geçmesin" değerlendirmesini yaptı.

Etkinlikte daha sonra yaşlı bir çiftin günlük yaşamının anlatıldığı video gösterimi gerçekleştirildi, programa katılan çiftler sorunlarını anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :