Dededen toruna "Zurnacı" Kırkpınar'a hazır

Dededen toruna "Zurnacı" Kırkpınar'a hazır

EDİRNE (AA) - Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, 18-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı...

EDİRNE (AA) - Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, 18-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yönelik son hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Zurnacı, Meriç Nehri kenarındaki Protokol Evi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yaşından bu yana 50 yıldır Kırkpınar'da zurna çaldığını söyledi.

Aile fertlerinin müzisyen olduğunu dile getiren Zurnacı, "İlk olarak Kırkpınar'da dedem ve babamla zurna çaldım. Dededen toruna 4 kuşaktır Kırkpınar’da varız. Dedem Osman Zurnacı Balkanlar'dan Türkiye’ye göç ettikten sonra Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Kırkpınar'da hem zurna çalmış hem de şeflik yapmış. 1977'deki Kırkpınar Güreşlerinin ardından dedem rahmetli oldu." diye konuştu.

Tüm akrabalarının Kırkpınar etkinliklerinde davul-zurna çaldığını aktaran Zurnacı, şöyle devam etti:

"Mesleğimi severek yapıyorum. Bugün de çocuklarım ve torunlarımla mesleğimizi sürdürüyoruz. İnşallah torunlarımın torunları da Kırkpınar’da görev yapar. Soyadımız da Zurnacı. Dedem Türkiye’ye göç ettikten sonra bu mesleği yaptığı için Zurnacı soy adını almış. Tabi davul-zurna ekibi yağlı güreşin vazgeçilmez bir ögesidir. Mesleğimi çok seviyorum. Mesleğimiz sayesinde ekmeğimizi kazandık, iş sahibi olduk. Kırkpınar'ı, Edirne'yi ve Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Allah sağlık verdiği sürece çocuklarım ve torunlarım ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çalmayı istiyorum. Şu an Kırkpınar'a yönelik tüm hazırlıklarımızı tamamladık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :