Davutoğlu'nun istifası sonrası AK Parti'den sert tepkiler

Davutoğlu'nun istifası sonrası AK Parti'den sert tepkiler

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den istifa etmesine ilişkin AK Parti cephesinden sert tepkiler geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Davutoğlu'nu kibir ve makam hırsıyla suçladı.

AK Parti MYK'dan kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen ve daha sonra partiden istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ilk tepki AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'den geldi. Tarafsız Haber Ajansı'na konuşan Özel, Davutoğlu'nun istifasına ilişkin, "İstifa etmiş olabilir, kendi siyasi takdiridir, herkes yolunu siyasette kendisi çizer, toplumun çizdiği yol daha önemli, vatandaşın, milletin çizdiği yolun haricinde yola sapanlar her yerden istifa edebilirler. Kendi takdiridir" dedi.

"İstifaların devamı gelmez"

İstifaların devamının gelip gelmeyeceğine ilişkin Özel, "Çok geniş bir şey olmaz, çok dar bir çerçevede kalır" yorumunu yaptı.

Alpay Özalan:  Kovulduktan 1 hafta sonra "istifa ediyorum" dedi

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da, bugün partisinden istifa eden eski Başbakan ve eski genel başkan Ahmet Davutoğlu'nu Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla eleştirdi. Özalan, "AK Parti'den kovulan Ahmet Davutoğlu, kovulduktan 1 hafta sonra "istifa ediyorum " dedi. Fıkra bu kadar." tweetini paylaştı.

Cahit Özkan: Bu yoldan dönün

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partiden istifasını açıkladığı basın toplantısını değerlendirdi. Davutoğlu'nun, kaybettiği makam ve koltuğun peşinde olduğunu savunan  Özkan, Davutoğlu'nun, kaybettiği makam ve koltuğun peşinde olduğunu savunrak, "Elde etmiş olduğu akademik kariyerinin itmiş olduğu kibir bataklığında boğulan ve maalesef bu kibrinin siyasi bir çıkmaza ittiği bir siyasi figürle karşı karşıyayız. Ortada yer alan tablo tek bir arzusu beklentisi var; kibirlerinin esirleri olduğu koltuk hırsıyla yeniden makam, mevki ve mevzi kazanma hırsıdır. Gelin, bu çıktığınız yoldan dönün. Bu girmiş olduğunuz bataklık, mutlaka ama mutlaka milletimiz tarafından vakti saati geldiğinde gerekli cevabı alacaktır" dedi

Etiketler :