Davutoğlu'ndan Abdullah Gül'e karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü destek

Davutoğlu'ndan Abdullah Gül'e karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü destek

AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlikte salona girdiği Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’la yan yana oturdu. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi ve Yeni Şafak'tan Mehmet Acet, o fotoğrafın hikayesini yazdı

AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlikte salona girdiği Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’la  yan yana oturdu. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ve Yeni Şafak Yazarı Mehmet Acet o fotoğrafın hikayesini ve çıkardıkları anlamı köşelerine taşıdı

LİDERLİK BU İŞTE

“Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısına, sağında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, solunda Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte girdi.

Salonda ise sağına Binali Yıldırım’ı soluna Ahmet Davutoğlu’nu alarak oturdu.
Ama onun öncesi vardı. Erdoğan ile Davutoğlu 22 Ocak Pazartesi günü 3 saat süren bir görüşme yaptılar.
Görüşmenin yarısı başta Afrin operasyonu olmak üzere dış politikadaki gelişmelerdi, diğer yarısında ise iç politika konuşuldu.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çıkışıyla yaşanan tartışmanın da ele alındığı kulağıma geldi. Davutoğlu, Türkiye’nin içinden geçtiği dönemde güçlü bir şekilde Erdoğan’ın yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir yanına Davutoğlu’nu diğer yanına Yıldırım’ı alarak, parti içi birlik ve beraberliği tahkim edici önemli bir adım attı. Liderlik bu işte.”

Abdülkadir Selvi-Hürriyet

20180130aw293356_08[1].jpg

 

ERDOĞAN/DAVUTOĞLU/ÜÇLÜ RESİM

 “Bu resmin bir hikâyesi de var.

Geçen hafta Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için randevu istiyor. Görüşme gerçekleşiyor ve 3 saat sürüyor.

Afrin harekatı dahil, memleketin iç-dış sorunları uzun uzun konuşuluyor.

Devamında Erdoğan, Yıldırım ve Davutoğlu’nun Salı günü yapılacak grup toplantısına birlikte gidip ortak resim vermeleri konusunda bir fikir gelişiyor.

Cumhurbaşkanı, ekibine talimat veriyor, grup salonunda Yıldırım ve Davutoğlu’nu sağına ve soluna alarak oturacak şekilde bir düzen ayarlanıyor.

DAVUTOĞLU’NUN ERDOĞAN’A YAKINLAŞMASI

ERDOĞAN’IN DAVUTOĞLU’NA SAHİP ÇIKMASI

Sanıyorum, bu ara başlık ortaya çıkan resmin bir tercümesi olarak düşünülebilir.

“Ahmet Hoca, Afrin harekatı başlamışken, içeride harekat ile ilgili geniş bir konsensüs yakalanmışken, artı Türkiye ve İslam dünyası büyük gaileler ile yüz yüze iken Tayyip Bey’in yanında olduğunu göstermek istedi” denilebilir.

Erdoğan’ın da bundan memnuniyet duyduğu, gösterdiği refleksten anlaşılabiliyor.

Şunu söyleyeyim:

Bir takım çevrelerde, özellikle de CHP mahfillerinde Abdullah Gül, 2019’da aday olur mu, Davutoğlu ne yapar gibisinden ‘umut içeren’ soruların sorulduğu bir dönemde ortaya böyle bir resmin çıkmış olması, AK Parti tabanında heyecanla karşılanacaktır.

Öbür yandan Abdullah Bey nasıl düşünür bilemem ama bu yeni durumun Erdoğan’dan kurtulmak isteyen çevrelerde çatık kaşla karşılanacağı da kesin.”

Mehmet Acet-Yeni Şafak

 

 

Etiketler :