Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu Konya'da Tanzanya İş Fırsatları Toplantısına katıldı

Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu Konya'da Tanzanya İş Fırsatları Toplantısına katıldı

Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Konya Ticaret Odası'nın Tanzanya İş Fırsatları Toplantısında, açıklamalarda bulundu

Konya Ticaret Odası'nın kentin uluslararası işbirliği ağını genişletmek için düzenlediği programlar devam ediyor. Son olarak düzenlenen Tanzanya İş Fırsatları Toplantısında Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, Konya iş dünyası ile buluştu.

Darüsselam şehrinin, yaklaşık 6 milyon nüfus ile Tanzanya'nın en büyük ticaret ve liman şehri olduğunu belirten Mehmet Güllüoğlu, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ilişkileri geliştirecek çok sayıda başlık olduğunu kaydetti.

darusselam-buyukelcisi-mehmet-gulluoglu0.jpg

Türkiye ve Tanzanya arasında kültür ve turizm konusundaki işbirliğinin önemine vurgu yapan Güllüoğlu, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için üniversitelere ve Türk şirketlerine çok iş düştüğünü, Tanzanya ile ticari ve ekonomik işbirliği seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

darusselam-buyukelcisi-mehmet-gulluoglu4.jpg

Türk dizilerinin Tanzanya'da çok büyük rağbet gördüğünü belirten Güllüoğlu, "Diriliş Ertuğrul başta olmak üzere birçok diziye büyük ilgi var. Bunlara sadece 'dizi' deyip de geçmemek lazım. Bunların her biri, kültürel diplomasi kapsamına da giriyor" diye konuştu.

darusselam-buyukelcisi-mehmet-gulluoglu.jpg

Türkiye'nin kıtadaki önemine dikkati çeken Güllüoğlu, "Türkiye, ortak değerler noktasında kıtada faaliyet gösteren ABD, Çin, Rusya ve Batılı ülkelerden daha avantajlı konumda. Çin, ABD ve Batı ile kıyaslandığında biz, Afrika ile daha orta noktada duruyoruz. Bu, bizim için çok büyük bir avantaj ancak kültürel, ekonomik ve finansal rekabet var bu ülkelerle aramızda. Bu yarışta da bizim bir adım öne çıkmamız gerekiyor. Bizim sömürgeci geçmişimizin olmaması, Afrika halkı için çok kıymetli fakat bu, tek başına yetmiyor. Başta eğitim diplomasisi olmak üzere her yönden ilişkileri derinleştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

darusselam-buyukelcisi-mehmet-gulluoglu3.jpg

Türk şirketlerinin, kıtadaki birçok ülkede ciddi başarılar elde ettiğini belirten Güllüoğlu, "Bizim Türk şirketleri, Afrika'nın birçok yerinde çok ciddi başarılar elde ediyor fakat finansal olarak daha güçlü olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

darusselam-buyukelcisi-mehmet-gulluoglu2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.