"Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün"

"Darbe yapacaklar bir değil, bin kere düşünsün"

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece Atatürk Havalimanı'na giden tankları, egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran restoran sahibi Kıntaş ile Şanlıurfalı tantuni ustası Şimşek, o gece halkın farklılıkları bir kenara koyarak Türkiye'nin gelec

İSTANBUL (AA) - İZZET TAŞKIRAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'na giden tankları, Şanlıurfalı tantuni ustası Danyal Şimşek ile egzoz deliklerine giysilerini tıkayarak durduran restoran sahibi Mehmet Şükrü Kıntaş, "Danyal kardeşimle ben Şanlıurfalı ve Kürt asıllıyız. Darbe girişiminin ardından Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle öyle güzel bir bütünleşme oldu. Bizi farkında olmadan öyle bir birleştirdiler ki bir daha olsa birlik daha fazla olur." dedi.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkma" çağrısı üzerine Basın Ekspres Yolu'na gidip, Atatürk Havalimanı'nı kontrol altına almak için görevlendirilen tankların önüne araçlarıyla barikat kurduklarını anlatan Kıntaş, tankları durdurmak için egzozları kıyafetleriyle tıkadıklarını kaydetti.

15 Temmuz'u "işgal girişimi" olarak niteleyen Kıntaş, darbe girişiminden bu yana o gece yaşananları anlatmak için çalıştıklarını, 81 kentte düzenlenen "İçimizdeki Kahramanlar" programına katılıp o gece olanları, tanık olduklarını paylaştıklarını dile getirdi.

Kıntaş, programlarda özellikle tankları nasıl durdurduklarına yönelik çok soru geldiğini ve gençlerin özellikle bu konuyu merak ettiğini belirtti.

- "Söz konusu vatan olduğu için gerisi teferruattır"

Yaşananları birebir anlattıklarında vatandaşların çok etkilendiğini gördüğüne işaret eden Kıntaş, şöyle devam etti:

"Halkla buluşmalarda çok duygusal anlar yaşadık, çok ağladığımız anlar oldu. Darbe girişimini unutturmak isteyenler var. Bazen suyu çıkarılmak isteniyor. Halkımız, tüm 15 Temmuz gazilerimize ve bize büyük bir ilgi gösteriyor. Biz 11 aydır bu olayı anlattığımızda 15 Temmuz'u bir daha yaşıyoruz. Anlattığımız yerlerdeki insanlarda da bunu görüyoruz. Bu olay ağırlıkla Ankara ve İstanbul'da oldu. Anadolu'da insanlar çok etkisini göremedi. Yani bir şeyleri televizyondan duymak başka birebir duymaksa bambaşka... Biz yaşananları anlattıkça çok etkileniyorlar."

Yine darbe tehlikesiyle karşılaşmaları durumunda tepkilerinin 15 Temmuz gecesiyle aynı olacağını, tavırlarında asla bir değişiklik olamayacağını vurgulayan Kıntaş, "Söz konusu vatan olduğu için gerisi teferruattır. Biz şu anda daha bilinçliyiz. O an için hiç aklımızda, hayalimizde olmayan, kendi içimizden görünen insanlar bu kalleşliği bize yaptı. Bu farkındalığı artırmak için de insanlara anlatıyoruz ki bir daha istedikleri kadar gelsinler..." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de darbe yapacak olan varsa artık bir kere değil, bin kere düşünsün" diyen Kıntaş, "Her şerde bir hayır vardır cümlesi, 15 Temmuz darbe girişimi için de söylenebilir. Danyal kardeşimle ben Şanlıurfalı ve Kürt asıllıyız. Darbe girişiminin ardından Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle öyle güzel bir bütünleşme oldu. Ben doğuda da konferans verdim, Karadeniz'de de verdim, İç Anadolu'da da verdim. Burada hüngür hüngür ağlayıp boynumuza sarılanlar var. Bizi farkında olmadan öyle bir birleştirdiler ki bir daha olsa birlik daha fazla olur." değerlendirmesinde bulundu.

- "FETÖ'nün 40 yıllık planları 4 saatte imha edildi"

Şanlıurfalı tantuni ustası Danyal Şimşek ise darbe gecesi sokağa çıkan insanların "kardeş" oldukları bilincine ulaştıklarını ifade ederek, "Daha önce sokaklarda bazı insanların 'Bu Türktür, bu Kürttür' fikri aklının ucunda duruyordu ama şu anda o ortadan kalktı. Tabii bunu vatanını, milletini düşünen insanlarımız için söylüyorum. Hala içimizde başka şeyleri vatana tercih edenler var olabilir. İnşallah onları Allah ıslah etsin de aramıza dönsünler." diye konuştu.

O gece kıyafetleri tankların egzozuna sokma fikrini veren kişiye hala ulaşamadıklarını, bazen sosyal medyadan bu kişi olduğunu söyleyenlerin çıktığını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Olayın nerede yaşandığını sorunca bilemiyorlar. Olmadıklarını bu yüzden anlayabiliyoruz. Hakikaten o gece olan her şey olağanüstüydü. Tabiri caizse Hızır Aleyhisselam her yerdeydi. Allah'ım bize o gece çok yardım etti. O şekilde kurtardık. İçimizde o kadar hain vardı ki onların hiçbirini kendi imkanlarımızla ortaya çıkaramazdık. Kendi kendilerine ortaya çıkardılar ve yok oldular. FETÖ'nün 40 yıllık planlarını, vatanını ve milletini seven insanlar sokağa dökülerek 4 saatte imha etti."

"O gece orada tanklara direnenler, kol kola girdi ama kimse kimsenin yüzüne bakmadı. 'Bu kimdir, nedir?' demedi" diyen Şimşek, tek amaçlarının vatan ve millet olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :