Darbe girişimi gününe ilişkin yeni görüntüler

Darbe girişimi gününe ilişkin yeni görüntüler

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, darbecilerin hedefinde olan Ankara Emniyet Müdürlüğünün önünde Foto Film Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından kaydedilen görüntüler, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin darbe davasının ek klasörlerinde yer aldı- Görüntü

ANKARA (AA) - BARIŞ KILIÇ - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, darbecilerin hedefindeki yerlerden olan Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde Foto Film Şube Müdürlüğü görevlilerince kaydedilen görüntüler, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin darbe davasının ek klasörlerinde yer aldı.

Görüntülerde, Mamak'taki 28. Mekanize Piyade Tugayından hareket eden darbeci askerlerin zırhlı araçlarla Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde toplandıkları, zaman zaman ateş açtıkları ve vatandaşların protestosu ile karşılaştıkları görünüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün açık otopark kısmından yapıldığı tahmin edilen kayıt sırasında, bir emniyet mensubunun zırhlı araçların geldiğini görmesi üzerine yanındaki arkadaşına, "Çevremizi sarıyorlar. Biraz sonra gelecekler, 'silahlarınızı bırakın diye'. Bizimkiler de 'Bırakmıyoruz' diyecekler. Ona göre kendinizi ayarlayın" şeklindeki sözleri duyuluyor.

Kayıtlarda görünmeyen bir başka polis de "Beyler korkmayın. Aslanlar gibi. Bura bizim" diye arkadaşlarını cesaretlendirmeye çalışıyor.

Sonraki dakikalarda, yaya olarak gelen askerleri Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde bulunan polisler, "Asker gelme, vururum", "Sıkarım, gelme", "Aklınızı başınıza alın", "Akıllı olun", "PKK mısınız?", "Hainin peşine gitme" şeklinde uyarıyor.

Zaman zaman darbecilerin silah seslerinin duyulduğu görüntülerde, yaralanan bir polis memurunun kanamasını durdurmak için diğer polislerin tampon yapması yer alıyor.

Görüntülere zırhlı araçlar içindeki darbeci askerlerin vatandaşlarca protesto edildiği, bu sırada açılan ateş sonucu biri kadın 3 vatandaşın yaralanması yansıyor.

Yaralananlar buradan zorlukla uzaklaşırken, yerde bir süre hareketsiz kalan kadın daha sonra yanına gelen vatandaşlarca alınıyor.

Görüntüde zırhlı araçlardaki darbecilerin polislere de ateş açtığı görünüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :