Darbe girişimi duvara resmedildi

Darbe girişimi duvara resmedildi

Gümüşhane Belediyesi karşısındaki duvara, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve direnişin sembollerinden biri olan Gümüşhaneli Şerife Boz'un, kamyonla vatandaşları meydana taşıması resmedildi- Belediye Başkanı Çimen:- "15 Temmuz darbe girişimini şimdi

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında halkın ortaya koyduğu direniş, duvarlara resmediliyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz direnişini, hafızalardan silinmemesi için kentteki boş duvarlara resmetme kararı aldıklarını belirtti.

İlk olarak Gümüşhane Belediyesi karşısındaki duvara, Türk bayrağı, helikopter, tanklar ve darbeye direnen vatandaşları kamyonla meydana taşıyan Şerife Boz figürlerinin resmedildiğini anlatan Çimen, "Şehrimizin muhtelif yerlerindeki yüzeyi boş olan duvarlara 15 Temmuz gecesinin anlam ve önemini anlatan figürler ve resimler yapacağız." dedi.

Çimen, şehrin farklı noktalarında da çalışmaları yakında tamamlayacaklarını ifade ederek, "15 Temmuz darbe girişimini şimdiki nesil yaşadı. Gelecek nesillere de unutturmamak amacıyla bu hain girişimin sembollerini duvarlara resmettik. Bunun yanı sıra Zafer Meydanı'nın ismini 15 Temmuz Zafer Meydanı olarak değiştirdik. Yine Bağlarbaşı Mahallesi'nde 8 bin metrekare alanda yapacağımız parkın ismini de 15 Temmuz Şehitler Parkı koyduk. O Parkta şehitlerimizin ve gazilerimizin bir anıtı olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin ve Gümüşhane'nin "Nene Hatunları" olduğunu vurgulayan Çimen, şunları söyledi:

"15 Temmuz direnişinin sembolü olan Şerife anamızı simgeleyen bir resim var burada. Aynı zamanda Şerife anamızın ismini bir parka vereceğiz. Yine demokrasi kahramanımız Vasfi Yılmaz'ın ismini de yaşatacağız.15 Temmuz gecesi kahramanca göğsünü siper etmiş vatandaşlarımızın isimlerini şehrimizin güzel noktalarına vereceğiz. Şehitlerimizin isimlerini de üst geçitlere ve şehrimizin muhtelif yerlerinde yapacağımız eserlerimize vereceğiz."

Belediye karşısındaki duvara 15 Temmuz gecesini resmeden Gümüşhaneli Ressam Muharrem Muslu ise daha önce de duvarlara resim yaptığını belirterek, "Gümüşhane'de böyle bir şey yapılabileceğini düşündük. Belediye Başkanımız Ercan Çimen ile konuyu paylaştık. Başkanımız projeyi onayladı. Sonra duvarlara sıva yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimindeki Gümüşhaneli demokrasi kahramanlarımızın simgeleyen resimler yaptık." dedi.

Halkın 15 Temmuz'da destan yazdığına işaret eden Muslu, "İnşallah halkımız yaptığımız çalışmayı beğenir. Şehrin başka yerlerinde de böyle çalışmalarımız devam edecek. Bu tür çalışmalara destek verdiği için Belediye Başkanımız Ercan Çimen'e teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :