DAP'tan Doğu Anadolu'ya kütüphane desteği

DAP'tan Doğu Anadolu'ya kütüphane desteği

DAP İdaresi ile Erzurum İl Müftülüğü arasında Palandöken ilçesinde 3 semt kütüphanesi kurulması için protokol imzalandı- DAP İdaresi Başkanı Demir: "DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi ile bölgede 87 farklı noktaya semt kütüphanesi kurm

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP) İdaresi ile Erzurum İl Müftülüğü arasında, Palandöken ilçesinde üç semt kütüphanesi kurulması için protokol imzalandı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığındaki imza törenine, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök, semt kütüphanesi kurulacak camilerin imamları ile dernek başkanları katıldı.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, burada yaptığı konuşmada, bölge illerinde kurulması düşünülen semt kütüphanelerinin pilot uygulamasının 2015 yılında Erzurum'da başladığını ifade etti.

Demir, camilerde kurulacak kütüphanelerin düşünsel gelişime katkı sağlayacağını belirterek, şöyle dedi:

"DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi ile bölgede 87 farklı noktaya semt kütüphanesi kurmayı amaçlıyoruz. Söz konusu projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak, kitapsever herkesi kütüphaneyle buluşturmak en büyük arzumuz. Özellikle yoğun yerleşimin olduğu Palandöken ilçesindeki Selimiye, Palandöken ve Yıldız camilerinin kullanılmayan ve atıl durumda bulunan alanlarında gerekli düzenlemeler yapılarak, kütüphane haline dönüştürülecek."

İnsanların zaman geçirmekten keyif aldıkları ve bulundukları semtlerin değerini artıran kütüphanelerin kentsel gelişimin dayanak noktaları olduğunu vurgulayan Demir, DAP olarak kültürel projelere devam edeceklerini söyledi.

Demir, semt kütüphaneleri ile mahalle arasında bir bağ oluşturularak daha samimi ilişkilerin yaşandığı bir ortam sağlanacağını ve atıl durumdaki yapıların kamu kaynaklarının isabetli kullanımıyla da beşeri sermayenin gelişmesine katkıda bulunacağını dile getirdi.

Kitabın ve sanatın olduğu yerde karanlık, bağnazlık olamayacağını vurgulayan Demir, "Beden eğitimi vücut için ne ise okumak da beyin için odur. Bunun için DAP olarak proje kapsamında çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Müftü Vekili Büyük de çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kolayca ulaşabilecekleri, kültürel faaliyetlerini gerçekleştirilebilecekleri, çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, zamanlarını verimli şekilde değerlendirebilecekleri, okuma alışkanlığının kazandırılacağı semt kütüphanelerinin kurulumuna destek olan DAP İdaresine teşekkür etti.

Kitapların birer ışık olduğunu dile getiren Büyük, şu değerlendirmede bulundu:

"Kitaplar yol gösterir, karanlıkları aydınlatır, ufuk açar. Kitap okuyan insan da kendisini geliştirir. Bu güzellikleri bünyesinde bulunduran mekanlar ise kütüphanelerdir. Hali hazırda 3 kütüphane için tasarımlar yaptırılmış olup malzeme satın alımları gerçekleştirilmiştir. İnşallah bu yılın sonuna kalmadan bu muazzam enerji yayan semt kütüphanelerini kitapseverlerin hizmetine sunacağız. Kurulacak kütüphanelerin hayırlı olmasını diliyor, DAP İdaresi’ne teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Demir ve Büyük tarafından, Palandöken ilçesinde yapılacak semt kütüphaneleri için protokol imzalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :