'Damlayan Sular Vakfı' ile birinci oldu
23 yaşındaki öğrenci “Ben Bir Vakıf Kursam” konulu yarışmada birinci oldu.
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Hülya Eker, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün üniversite lisans düzeyi öğrencileri arasında düzenlediği “2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı”nda “Ben Bir Vakıf Kursam” konulu kompozisyon yarışmasında birinci oldu.
Ödülünü Ankara’da düzenlenen törende alan Eker, “Selçuk Üniversitesi’ni temsil edip, birinci olduğum için çok mutluyum” dedi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ı öğrencisi Hülya Eker ile ziyaret eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Doğan Uysal, yarışmada birinci olan öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi.
Üniversitenin bütün fakülte ve yüksekokullarında güzel gelişmeler olduğunu belirten Rektör Okudan, “Artık yarışmalardan ödüller gelmesi, öğretim üyesi ve öğrencilerimizin başarısı bizi şaşırtmıyor” diye konuştu. Gençlerin Üniversite’yi başarılarıyla daha ileriye götüreceğine inandığını vurgulayan Okudan, Eker’i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
‘DAMLAYAN SULAR VAKFI’ ÖDÜL GETİRDİ
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ben Bir Vakıf Kursam” konulu kompozisyonda suyun önemini ve suyu nasıl tasarruflu kullanılması gerektiğini 3 sayfada anlatan Eker’e törende 5 bin YTL para ödülü, teşekkür belgesi ve plaket verildi. Yarışmada birinci olarak Selçuk Üniversitesi’ni temsil ettiğini belirten Eker, “Yarışmanın afişlerini okulda ve yurtta gördüm. Yarışmaya katılmak istedim. Suyun önemini anlatan birçok dergi okumuştum. Bu konuda yeterli bilgiye sahiptim ancak yarışmada birinci olacağımı tahmin etmiyorum. Yarışmaya ‘Damlayan Sular Vakfı’ isimli yazımla katıldım ve birinci oldum” dedi. Rektör Okudan, Eker’e çeşitli hediyeler vererek, başarısından dolayı kutladı.