'Damat' Selçuk Bayraktar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na efsane ayar

'Damat' Selçuk Bayraktar'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na efsane ayar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, ABD uçak gemisine neden bindiğini soran CHP lideri Kılıçdaroğlu'na adeta ayar verdi.

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın ABD donanmasına ait uçak gemisinde neren bulunduğunu sorması yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

Selçuk Bayraktar, Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bayraktar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz o uçakları uçuracağız, sen de yerde takozları alır, sayarsın"

“Mesele nereye gittiğin değil, kime hizmet ettiğin. Sadece uçak gemisine gitmedim, üniversitelerine de gittim. Ama hayatımın her gününde, her anında Türkiye’nin Kızılelma’sı için çalıştım.

Biz o gemiye, 20 senelik hayalimiz #KIZILELMA‘yı, TCG-ANADOLU’ya nasıl indirip kaldırırız diye bakmaya gideriz.

Sen de ancak İsrail’in Gazze’deki zulmünü perdelemeye, Türkiye’nin terör koridorunu yok ettiği harekatlara, SİHA’lara, tezkereye takoz koymaya çalışırsın.

Biz o uçakları uçuracağız, sen de yerde takozları alır, sayarsın…”

kemal-kilicdarogluna-cevap.jpg

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, İsrail ile Hamas güçleri arasında çatışmaların patlak vermesinin ardından ABD’nin Doğu Akdeniz’e uçak gemilerini göndermesine atıfta bulunarak, “Erdoğan bağırıyor; ‘Ne işin var burada?’ Şimdi biz de sormaz mıyız? ‘Senin damadının ABD savaş gemisinde ne işi var?’ İkili oynamayacaksınız. Damadına, yakınlarına bakacaksın, neyi nasıl yaptığına da bakacaksın” diye konuşmuştu.

Davette Türk komutanlar da vardı

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, 25 Ağustos'ta Akdeniz'de TCG ANADOLU'yla ortak tatbikat gerçekleştiren ABD donanmasına ait dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford'a, tatbikatta görev alan Türk komutanlar ve subaylar ile Selçuk Bayraktar'ı davet etmişti.

Baykar ekibi ile ABD'li komuta kademesi donanma envanterlerindeki gemilerin hava gücü kabiliyeti ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu'ya inmesi hedefleniyor

Selçuk Bayraktar, Tümamiral Eslich ve gemi Komutanı Amiral Rick Burgess ile gemide görevli ABD'li subaylara TCG ANADOLU ve benzeri kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapması planlanan Bayraktar TB3 SİHA ile Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA ile ilgili devam eden geliştirme çalışmalarını anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.