Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

- Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri kutlama mesajı yayımladı


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yayımladığı mesajda, "Beşiktaş camiası olarak Cumhuriyetimizin 93. yılını coşkuyla ve gururla kutluyorum; başta devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bugüne kadar aziz vatanımız uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyorum." ifadelerini kullandı.

Orman, mesajını şu sözlerle tamamladı:

"(Efendi Beşiktaş) diyoruz ve öncü olma misyonumuzu sergileyerek, Türk sporunda rakibe saygıyı, birlikteliği daha güçlü olarak vurgulamanın önemine işaret ediyoruz. Cumhuriyetimizin ve camiamızın yüksek menfaatleri için, kurumsal ve daha güçlü olma yolunda ilerlerken, özellikle Avrupa arenasında ülkemizi gururlandıran sonuçlar elde etme hedefimizi sergiliyoruz."

Sarı-lacivertli kulübün yayımladığı mesajda ise şöyle denildi:

"Cumhuriyetin kuruluşunda büyük katkıları bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü, onun ilelebet yaşatılmasında da en önemli kurumlardan biri olarak kalacak ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte sonsuza kadar var olacaktır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu ülkünün var olması adına canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Galatasaray Kulübü de internet sitesinden yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Kurulduğu ilk günden beri 'fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' olan, Cumhuriyetin fikri ateşini yakan değerleri bünyesinden çıkaran Galatasaray Spor Kulübü olarak Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyete, ölümsüz kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği hedeflere ilk günkü kararlılıkla ve her geçen gün artan bir inançla sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet ve rahmetle anıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :