Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (6)- "Artık millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, paylaşacak vizyonu olmayanın siyasette esamesi okunmayacaktır. Şahsen kendim de 2019 Kasım'ında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdiden hazırlanma, proje geliştirme, vi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, paylaşacak vizyonu olmayanın siyasette esamesi okunmayacaktır. Şahsen kendim de 2019 Kasım'ında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdiden hazırlanma, proje geliştirme, vizyon ortaya koyma ihtiyacı duyuyorum. Çalışacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde muhtarlarla bir araya geldi.

Yasama, yürütme ve yargı konusunda kulvarlarında güçlü bir şekilde işleyen bir sistem kuracaklarına dikkati çeken Erdoğan, güçlü, müreffeh ve istikrarlı Türkiye için, 16 Nisan'da "evet" denilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tayyip Erdoğan'ı seven vardır, sevmeyen vardır. Hepsine saygı duyarım. Ama Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin ve Türk milletinin aleyhine herhangi bir işe kalkışmasının mümkün olmadığı hususunda ben herkesin mutabık olduğuna inanıyorum. Ha beni kimlerin sevmediğini size söyleyeyim; beni bölücü terör örgütü sevmez, beni FETÖ sevmez, beni rantçılar sevmez, beni DEAŞ sevmez, beni Batı, bir kısım liderler hiç sevmez ve İsviçre'nin parlamentosunun önünde portreyi koyup, şakağıma silah dayayanlar sevmez. Onlardan zaten böyle bir şey beklemek mümkün değil ki. Biz zaten onların sevmesini beklemiyoruz, bizi halkımız sevsin, bizi Hak kabul etsin, onun rızasını kazanalım yeter." diye konuştu.

Erdoğan, Rabbin ve halkın rızasını kazanmanın peşinde olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yarın ölür gideriz, ne olacak? İki metreküp mezara gömecekler değil mi ve musallada hoca efendi 'Cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek. 'Er kişi niyetine' diyecek. Ondan sonra 'Nasıl bilirdiniz?' diyecek. Bizim için Baki'nin dediği 'Baki kalan hoş bir sada imiş meğer.' diyor ya. İşte şu yaptıklarımız bunun bir vesilesidir. Ha bu eserler görüldükçe diyecekler ki 'Bir gün bu ülkeden bir cumhurbaşkanı geldi geçti, arkadaşlarıyla beraber güzel çalışmalar yaptılar. İşte bu köprüleri, okulları onlar yaptılar. Bu hastaneleri onlar yaptılar, bu yolları onlar yaptılar, bu havaalanlarını onlar yaptılar.', bunu desinler yeter bizim için."

Göreve geldiklerinde 25 olan havaalanı sayısının 59'a ulaştığını anlatan Erdoğan, eskiden lüks otobüs bileti fiyatına şimdi uçağa binilebildiğini, hava yolunu halkın yolu yaptıklarını ve sayıları 6'ya ulaşan havayolu şirketiyle rekabet getirdiklerini belirtti.

- "Türkiye böyle bir muhalefet anlayışıyla yoluna devam edemez"

Erdoğan, 18 maddelik anayasa değişikliği konusunda, yalanlarla milletin kafasını karıştırmaya çalışmanın adının muhalefet olmadığını aktararak, "Türkiye böyle bir muhalefet anlayışıyla yoluna devam edemez. AK Parti'ye, MHP'ye, Büyük Birlik Partisine gönül vermiş kardeşlerim, CHP'ye gönül vermiş bütün kardeşlerim, vatandaşlarım, Saadet Partisine gönül veren kardeşlerim, hepinize sesleniyorum; gelin 16 Nisan'da birlikte bir milli, yerli ittifak yapalım ve inşallah bu lider ülke Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi farklı bir şekilde inşa, ihya etmenin gayreti içinde olalım. Burada hissi davranmayalım, burada hasbi davranalım." çağrısında bulundu.

- "Zihnimin bir köşesinde bu hazırlıkları yapıyorum"

Bu süreç içerisinde atılacak adımlarla Türkiye'nin çok ciddi bir sıçrama yaşayacağına inandığını dile getiren Erdoğan, "Bu millet bunu yapar, bundan hiç şüphem yok. Ben CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de böyle bir yönetimi, acziyeti hak etmediklerini düşünüyorum. Halkından bu derece uzak, hakikatlere bu derece yabancı, kendi kurduğu sahte dünyaya hapsolmuş bir siyaset anlayışının akıbeti, tıpkı 1990'lardaki parti kadroları gibi olacaktır. Milletimiz onları nasıl sandığa gömdüyse bu anlayışın sonu da aynı olacaktır. Onun da haberini vereyim." değerlendirmesini yaptı.

Yüzde 50+1 oy gerektiren cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye girmesiyle bu zihniyetin tamamen tasfiye olacağına değinen Erdoğan, "Artık millete söyleyecek sözü, anlatacak projesi, paylaşacak vizyonu olmayanın siyasette esamesi okunmayacaktır. Şahsen kendim de 2019 Kasımı'nda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için şimdiden hazırlanma, proje geliştirme, vizyon ortaya koyma ihtiyacı duyuyorum. Çalışacağız. neredeyse her gün bir başka ilimizde toplu açılış törenlerine katılıp, milletimizle kucaklaşırken bir yandan da zihnimin bir köşesinde bu hazırlıkları yapıyorum, ekibimle bu çalışmaları yapıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlık yaptığı dönemde kendisi için "Belediye başkanı bu ülkeyi yönetemez" denildiğini hatırlatarak, "Ama biz hazırlıklarımızla, her şeyimizle çıktık ve nasıl yönetileceğini hepsine gösterdik." dedi.

- "Sizinle görüşemiyoruz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhtarların buluşmasını uzatmamak için konuşmasını kısa tutacağını ifade ederek, "Anadolu terbiyesi üzerine büyüdük. Hepimiz öyleyiz. İki sevgilinin vuslatını uzatmak ve o arada bir şeyler söylemek bizi edebimizle bizi bağlar" dedi.

Bakan Soylu, muhtarların kendisine "Biz Cumhurbaşkanımızla görüşüyoruz, sizlerle bazen görüşemiyoruz" dediğini aktardı.

- "Muhtarlar görmedikleri ilgi ve saygıyı gördü"

Samsun'un Atakum ilçesi Atatepe Mahallesi Muhtarı Hava Rendeci ise konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı döneminde daha önce hiç görmedikleri ilgiyi gördüklerini, muhtarlara olan saygının hem kamu hem de halk nezdinde arttığını söyledi.

Söz konusu dönemde İçişleri Bakanlığı bünyesinde Muhtarlar Dairesi Başkanlığı kurulduğunu ve bu sayede muhtarların iş ve işlemlerinin çok daha hızlı sonuçlandığını kaydeden Rendeci, bu hizmetler sonrasında ihtiyaçları karşılanan vatandaşların memnuniyetinin de arttığını kaydetti.

Önceden mahalli seçimlerde aday olmak istemeyen muhtarların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değeri gördükten sonra aday olmak için çok daha fazla gayret göstereceğini belirten Rendeci, 2002’de 97 lira olan muhtar maaşının bin 406 liraya yükseldiğini ifade ederek teşekkür etti.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler