Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımı İptal, Bakan Özhaseki Konya'daki UCLG Toplantısına Gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımı İptal, Bakan Özhaseki Konya'daki UCLG Toplantısına Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Konya'da gerçekleştirilecek olan UCLG Dünya Konseyi toplantısına katılımı güncel gelişmeler nedeniyle iptal oldu. Yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin gelmesi bekleniyor.

UCLG Dünya Konseyi Konya'da 'Geleceği Tasavvur Etmek' Temasıyla Gerçekleşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Konya'da düzenlenecek olan Dünya Belediyeler Birliği Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi toplantısına katılımı, güncel gelişmeler nedeniyle iptal edildi. Konya ev sahipliği yapacak olan bu büyük organizasyon, 26-27-28 Ekim tarihlerinde "Geleceği Tasavvur Etmek" temasıyla gerçekleştirilecek.

UCLG, 140 ülkeden 240 binden fazla üye ve 5 milyar kentliyi temsil eden dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olarak öne çıkıyor. Erdoğan'ın programa katılmak üzere 27 Ekim Cuma günü Konya'ya gelmesi bekleniyordu. Ancak güncel gelişmeler nedeniyle Erdoğan'ın Konya programının iptal edildiği bilgisi resmi kaynaklar tarafından açıklandı.

mehmet-ozhaseki-konya.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Konya'daki UCLG Dünya Konseyi toplantısına katılması bekleniyor. Bakan Özhaseki'nin, Cuma günü Yozgat'taki biten ve devam eden yatırımları incelemek için yapılması planlanan programı, ani bir gelişme nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Konya'da gerçekleştirilecek olan UCLG Dünya Konseyi toplantısı, yerel yönetimlerin küresel düzeyde işbirliğini teşvik eden önemli bir etkinlik olarak dikkat çekiyor. Bu toplantı, katılımcılar arasında fikir alışverişi ve işbirliği fırsatları sunacak ve geleceğin yerel yönetim vizyonunu masaya yatıracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.