Sahte Polis ve Gazeteci Şebekesine Darbe: Tutuklu Sayısı Yükseldi

Sahte Polis ve Gazeteci Şebekesine Darbe: Tutuklu Sayısı Yükseldi

Sosyal medyada polis ve gazeteci rolü üstlenerek sahte paylaşımlarda bulunan ve silah teşhir eden şebekeye yönelik soruşturma genişletildi.

İzmir'de sosyal medya hesapları üzerinden polis ve gazeteci taklidi yaparak sahte paylaşımlarda bulunan, silah teşhir eden ve kamu görevini usulsüz üstlenen şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma derinleşti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekiplerinin ortak operasyonuyla geçtiğimiz günlerde A.U.Ş. isimli şüpheli yakalanarak tutuklanmıştı. Soruşturmanın devamında 2 Kasım günü aynı suçtan F.K. ve S.C. adlı 2 şüpheli daha gözaltına alınarak 3 Kasım'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Resmi Programlarda Boy Gösterdiler

Operasyon kapsamındaki tutuklu sayısı 3'e yükselirken, şüphelilerin kamuoyunu yanıltmak için izledikleri yöntemler de deşifre edildi. Zanlıların resmi programlarda, polis yeleği görünümüne sahip yeleklerin sırt ve göğüs kısımlarına "basın" ibaresi yazdırarak yer aldıkları belirlendi. Şüphelilerin kendi tasarımları olan sahte basın kartlarıyla kendilerini gazeteci, yelekler ve kıyafetlerle ise polis gibi tanıttıkları ortaya çıktı.

Çok Sayıda Suçtan Adli İşlem Yapıldı

Şüphelilerin sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirdikleri paylaşımlar ve kamu görevinin usulsüz üstlenilmesine yönelik eylemleri nedeniyle haklarında adli işlem başlatıldı. Zanlılar hakkında; Cumhurbaşkanına Hakaret, Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma, Kamu Görevinin Usulsüz Olarak Üstlenilmesi, Özel Belgede Sahtecilik, 2813 sayılı Telsiz Kanunu ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçlarından soruşturma yürütülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.