Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya dahil 81 ile 150 bin sosyal konut müjdesi! Kiralar düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Konya dahil 81 ile 150 bin sosyal konut müjdesi! Kiralar düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini başlattıklarını belirterek, "Hazırlıklar bitmek üzere. Vatandaşı kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yapacağız. Konut kampanyasının ayrıntılarını önümüzdeki ay açıklayacağız" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek halka seslendi.

Ekonomiden dış siyasete birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve ardından merakla beklenen sosyal konut projesi konusunda da açıklamada bulundu.

Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin kişiyi ev sahibi yaparak ekonomik ve güvenli konut üretiminde başarının ortaya konulduğuna işaret ederek, "1,5 yıl önce de 100 bin sosyal konut inşası için çıktığımız çağrıya 10 katından fazla talep aldık. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Pek çok ilimizde şehir içinde kalan sanayi alanlarını dışarıya taşıyor, bu konudaki talepleri de sür'atle yerine getiriyoruz" dedi.

"HAZIRLIKLAR BİTMEK ÜZERE"

Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. Vatandaşı kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KİRALARIN DÜŞMESİNE DE YARDIMCI OLACAK"

"Sıfır atık modeliyle yenilenebilir malzemelerden bir proje gerçekleştireceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişilebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir. Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yardımcı olacaktır.

"KONUT KAMPANYASININ AYRINTILARINI ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIKLAYACAĞIZ"

Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel kontenjan ayıracağız. İlk defa evlenen gençlerimiz projede kota sahibi olacak. Önümüzdeki ay projeyi detaylarıyla açıklayacağız" diye konuştu.

"VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü konut sektöründe de yerine getirecek yeni projeler geliştirdik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizde en büyük dönüşümleri gerçekleştirdiğimiz alanlardan biri de şehirciliktir. TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı çevre düzenlemeleri ve sosyal donatıları ile ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk.

Bundan yaklaşık 1 buçuk yıl önce de 100 bin sosyal konut inşası için çıktığımız çağrıya 10 katından fazla talep aldık. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Pek çok ilimizde şehir içinde kalan sanayi alanlarını dışarıya taşıyor, bu konudaki talepleri de süratle yerine getiriyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu proje ile ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir.

Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Amacımız salgın döneminde daralan konut arzını hızla artırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir.

Bu adım son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum..

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.