Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası açıklamalar! Gençlere vergisiz telefon ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası açıklamalar! Gençlere vergisiz telefon ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere vaadi olan cep telefonu ve bilgisayar desteğinin ayrıntılarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversiteli gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlanacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından bu düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz" dedi.

GENÇLERE CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR İÇİN DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız.

1 YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ 10 GB KOTA

Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

18 YAŞINA GİREN GENÇLERE 'GENÇ KART'

Gençlere yönelik bir müjde daha veren Erdoğan, "18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültür ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde imkanları daha da genişleteceğiz" diye konuştu.

VERGİSİZ TELEFONDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Gençlere vergisiz telefon desteğinin, 2023 yılı Kasım ayı itibarıyla başlaması beklenirken, telefon desteğinden, Türkiye'deki tüm üniversitelerde ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrenciler faydalanabilecek. Açıköğretim, uzaktan eğitim ve uzaktan öğretim programlarında öğrenim gören öğrenciler de bu destekten yararlanacak.

HANGİ TELEFON MODELLERİNDE GEÇERLİ?

Vergisiz telefon desteğinden yararlanacak telefon modelleri, Türkiye'de üretilen ve bir üst sınırı olan telefonlar olacak. Türkiye'de üretilen telefon modelleri içinde Vivo, Samsung ve General Mobile bulunuyor. Huawei ve Apple ise bu listede bulunmuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.