Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tanrıkulu'na sert tepki: Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tanrıkulu'na sert tepki: Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'ya skandal iftiralar atan CHP'li Tanrıkulu'na tepki göstererek, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi, Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri ilgili iddialarına sert tepki göstererek, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da, yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde TV100'de yayınlanan Özgür İfade programına telefonla bağlandı. Daha önce terörü bitirmek için kullanılan İHA ve SİHA'ları hazmedemeyen açıklamalarda bulunan CHP'li Sezgin Tanrıkulu programda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik skandal sözleri nedeniyle tepki topladı.

Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığı iftirasını atarak, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Türk Silahlı Kuvvetleri, köyleri yaktı, bombaladı" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sorgulayacaklarını da söyleyen Tanrıkulu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" diye konuştu.

Tanrıkulu'nun bu ifadeleri sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tanrıkulu hakkında savcılığa soruşturma izni verildiğini duyurdu.

Adalet Bakanı Tunç'un ardından Tanrıkulu'nun skandal ifadelerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da tepki geldi. TSK'ya yönelik skandal iftiralarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sözde vekil, terörist müsveddesi. Bunlara gereken dersi, devlet olarak vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "108. Dönem Kaymakamlık Kursu" kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri ilgili iddialarına sert tepki göstererek, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da, yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.