Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan’la ilgili yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan’la ilgili yoğun diplomasi trafiği

Erdoğan, Afganistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel, Irak Başbakanı Kazımi, İngiltere Başbakanı Johnson başta olmak üzere bir çok isimle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede istikrarı sağlamak için, Afganistan'da yaşanan gelişmeler ve düzensiz göç konusunda yürüttüğü diplomasi trafiğinde çok sayıda devlet başkanı ile görüştü.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afganistan'daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz. Bölgemizde istikrarı sağlamak, ülkemizi göç baskınına karşı korumak ve milletimizin huzurunu temin etmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan; 20 Ağustos'ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 21 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, 22 Ağustos'ta Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Afganistan başta olmak üzere düzensiz göç meselesini görüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.