Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Duruşma adabına aykırı hareket eden ve söz verilmediği halde konuşmayı sürdüren sanıklardan 10'u salondan çıkartıldı

MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında sanıklardan bazıları mahkeme adabına aykırı davrandıkları için salondan çıkartıldı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen üçüncü duruşmanın ikinci gününde yargılama başladı.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşma adabına aykırı hareket eden ve söz verilmediği halde konuşmayı sürdüren sanıklardan 10'unu salondan çıkarttı.

Aralarında Gökhan Şahin Sönmezateş'in bulunduğu bazı sanıklar ise vareste tutulma talebinde bulundu. Sanık Muhammet Burak İpek ise reddi hakim talebini iletti.

Taleplerin değerledirilmesi için duruşmaya ara verildi.

Aranın ardından davanın savcısı Ali Cenk Düzgün, duruşma disiplinini bozanlar hakkında disiplin hapsi verilmesini ve duruşmada işlenen suçlarla ilgili yasal işlem yapılmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Baştoğ, Muhammet Burak İpek’in reddi hakim talebinin, duruşmayı uzatma amacına yönelik ve yerinde olmadığı anlaşıldığından, kabul edilmediğini açıkladı.

Baştoğ, delil değerlendirmesi işlemi göz önünde tutularak bazı sanıkların duruşmadan vareste tutulma taleplerinin de ayrı ayrı reddine oybirliğiyle karar verildiğini söyledi.

Duruşmaya verilen aranın ardından devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :