Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ İlk Evim 250 bin konut teslim tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ İlk Evim 250 bin konut teslim tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hakkındaki açıklamasında, "İlk etap 250 bin konutu 2 yıl içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" dedi

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 3 saat 40 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde son durum hakkında bilgi verdi.

"250 BİN KONUTU 2 YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesi ile 250 bin konutun 2 yıl içerisinde tamamlanacağını belirtti.

"SOSYAL KONUTLARIMIZIN İNŞAASINA 25 EKİM'DE BAŞLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

Sosyal konut projeleri hükümetimizin ilk gününden itibaren en çok önem verdiğimiz projelerdendir. Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuru sahiplerinden 4 buçuk milyonu şartları yerine getirerek süreci tamamladı. Bu rakamların daha da artacağı açıktır.

Bu yoğun ilgi bizi daha ileri adımlar atma adına cesaretlendirdi. İlk etap 250 bin konutu 2 yıl içerisinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkardığımızı duyurmuştuk.

Arsa yerlerini yüzde 40'ı şehir merkezlerinde yüzde 60'ı ilçelerde olacak şekilde belirledik. Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşımıza sunacağız. Sosyal konutlarımızın inşaasına 25 Ekim'de başlıyoruz.

Vatandaşlar hem konuta hem de arsaya başvurabilir. Ancak ikisi de çıkarsa yalnızca birini alabilir. Son kampanya ile birlikte TOKİ'nin ülkemize kazandırdığı konut sayısı 2 milyonu bulacak.

Bu projeyle 2 trilyon liralık ekonomik hareketlilik yaşanacak. Kampanyamız bir kez daha vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.