Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da Düzenlenecek UCLG Dünya Konseyi'ne Katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da Düzenlenecek UCLG Dünya Konseyi'ne Katılacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi toplantısına iştirak etmek üzere 27 Ekim'de Konya'ya ziyaret gerçekleştirecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi'nin düzenleyeceği "Geleceği Tasavvur Etmek" temasıyla gerçekleştirilecek toplantısına katılmak üzere 27 Ekim Cuma günü Konya'ya ziyarette bulunacak.

UCLG, 140 ülkeden 240 binden fazla üye ve 5 milyar kentlinin temsil edildiği, dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu büyük organizasyona Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ünlü şehri Konya ev sahipliği yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, uluslararası düzeyde önemli konularda yerel yönetimlerin bir araya geldiği ve fikir alışverişinde bulunduğu bu etkinliğin Türkiye'deki yüksek seviyeli temsilini temsil ediyor. Konya'da gerçekleşecek olan UCLG Dünya Konseyi toplantısı, yerel yönetimlerin dünya genelindeki rolünü ve katkısını ele alacak. Bu toplantının, gelecekteki kentsel yönetim uygulamalarını şekillendirmede önemli bir platform olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.