Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haliç'i nasıl temizlediysek müsilaj belasından denizlerimizi temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haliç'i nasıl temizlediysek müsilaj belasından denizlerimizi temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Haliç'i nasıl temizlediysek ki daha büyük belaydı, müsilaj belasından denizlerimizi temizleyeceğiz" dedi

5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Haliç'i nasıl temizlediysek ki daha büyük belaydı, müsilaj belasından denizlerimizi temizleyeceğiz" dedi.

Törendeki konuşmasında Marmara bölgesini istila eden deniz salyasını ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sorunun çözülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a talimat verdiğini belirten Erdoğan, "Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız" dedi.

İBB, İzmir, Konya niye yapmıyor demeyeceğiz!

Son dönemde yaşanan müsilaj sorunlarının kaynağının, arıtılmadan denize bırakılan atık sular olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gecikmeden, İBB, İzmir, Konya niye yapmıyor demeyeceğiz, Bakanlık olarak bu işi üniversitelerle beraber koordinasyonunuza alacaksınız. Haliç'i nasıl temizlediysek bu beladan da denizlerimiz kurtaracağız. Benim korkum Karadeniz'e yayılır Karadeniz'den Marmara'ya girdisi olursa bela büyür. Hiç gecikmeden bu adımı atmamız lazım.

300 kişilik bir ekiple Marmara'nın 91 noktasında çalışıyor

Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara'nın 91 noktasında karada da denetimlerini sürdürüyor. Müsilaj istilası belediyelerden üniversitelere tüm kurumlarımızın ortak gayretiyle çözülecek bir sorundur. Tüm kurumların desteğini alarak bu meselenin üstesinden geleceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atık su arıtma tesisi sayısını 145'ten 1175'e çıkardık. Artık atık suyun pek çok farklı alanda kullanma ihtimali doğmuştur. Bu tür yatırımları destekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bisiklet Yolu Master projemiz tamamlandığında Edirne'den Hakkari'ye kadar güvenli ve kolay bir şekilde bisikletle gidebilecektir" ifadesini kullandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.