Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ek göstergede 600 puanlık artışa gidilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ek göstergede 600 puanlık artışa gidilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, "Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık" dedi. Erdoğan, faiz artırımına gitmeyeceklerini belirterek, faizi indirmeye devam edeceklerini duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili konuşmuştu. Erdoğan, bugün yapılan kabine toplantısının ardından memur ve emeklilerin merakla beklediği 3600 ek göstergeyle ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı.

TÜM MEMURLARI KAPSAYACAK

Memurlar arasında ayrım yapılmayacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsayacağını söyledi.

600 PUANLIK YÜKSELTME

Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükselme kararı alındığını ifade eden Erdoğan, "Ancak sadece bu kesimlerde artışın memurların arasında adaletsizliğe yol açacağını gördük. Şartlarımızı zorlama pahasına tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltmeye gittiğini kararlaştırdık." dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Erdoğan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin diğer detaylarını da kamuyouyla paylaştı.

Bunun için şartlarımızı zorlama pahasına kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık. Yardımcı hizmetler sınıfındakiler de dahil, ülkemizdeki 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır. Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte birinci dereceye gelmiş olma şartıyla söz verdiğimiz tüm meslek gruplarındaki hak sahipleri hemen 600 ek göstergeye yükseltilecektir. Bunun yanında genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3600'den 4400'e, şube müdürü ve ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin ek göstergeleri de 2200'den 3000'e çıkartılacaktır.

EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYESİ NE KADAR ARTACAK?

Ek gösterge düzenlemesi, memurlarımızın mevcut maaşlarında küçük de olsa bir artış sağlamasının ötesinde asıl emekli ikramiyeleri ve emekli maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor. Somut örnek verecek olursak, ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı bin 234 lira ile bin 391 lira arasında, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500 lira ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır.

Mevcut maaşlara göre hesaplanan bu tutarlar, düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşındaki rakamlara göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Yapılan artışlar elbette halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

  • Siyasi ve ekonomik olarak kendi yolumuzu çizmeye her teşebbüs edişimizde kendimizi darbelerin, istikrarsızlıkların, krizlerin içinde bulduk. Büyük demokrasi ve kalkınma hamlesi sayesinde nihayet kendi hedef ve vizyonunu belirleyip, uygulayabileceği iklime kavuştuk.

  • "Biz ne yaptığımızı ve niçin yaptığımızı biliyoruz milletimiz müsterih olsun"

  • "Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden bağımsız bir ülkedir. Daha düne kadar bize yapamazsınız dedikleri ne varsa hepsini yaptık yapmayı da sürdürüyoruz"

  • 'Türkiye, üzerine konan ipotekleri kaldırmış bir ülke'

  • "Çektiğimiz her sıkıntıya değecek parlak bir gelecek bekliyor"

  • "Enflasyon bir sorundur ama Türkiye'nin sorunlarının tek sebebi değildir"

  • "Fiyatları artan ürünlerin tedarikini artırarak stokçuların oyununu bozacağız"

  • "İktidarımız faiz artırımına gitmeyecektir, aksine biz faizi indirmeye devam edeceğiz"

  • “Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak.”

  • "Yeni düzenlemeyle hakim ve savcılarımızın hem en iyi eğitimleri alarak hem de adeta usta, çırak ilişkisi yoluyla kıdemli meslektaşları tarafından yetiştirilerek, göreve hazırlanmaları hedefleniyor.”

  • “Ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi devreye alıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.