Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç:

"Türkiye'de terör faaliyetlerinde bulunan bütün örgütlerin, Türkiye düşmanlarının birbirleriyle irtibatı var, koordinasyonu var. Bunu Batman'da yakalanan PKK terör örgütü üyesinin 'ByLock' kullanmasından veya dokümanlarından biliyoruz" -"Bunların ortak ga

MARDİN (AA) - SELMAN TÜR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Türkiye'de terör faaliyetlerinde bulunan bütün örgütlerin, Türkiye düşmanlarının birbirleriyle irtibatı var, koordinasyonu var. Bunu Batman'da yakalanan PKK terör örgütü üyesinin 'ByLock' kullanmasından veya dokümanlarından biliyoruz." dedi.

Kadim Akademi Derneğince düzenlenen "Milli İrade Konuşmaları ve Söyleşileri"ne katılmak üzere geldiği Mardin'de, AA muhabirine konuşan Malkoç, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK ile PYD'nin birbirleriyle irtibatlı olduklarını söyledi.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Batman'da bir noterde işlem yaptığı sırada gözaltına alarak çıkarıldığı mahkemece "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Özcan Akpolat'ın FETÖ'nün haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığının tespit edildiğinin hatırlatılması üzerine Malkoç, bunun iki terör örgütünün birbiriyle irtibatlı olduğunun açık ispatı olduğunu belirterek, "Türkiye'de terör faaliyetlerinde bulunan bütün örgütlerin, Türkiye düşmanlarının birbirleriyle irtibatı var, koordinasyonu var. Bunların yurt dışından yapıldığı gibi Türkiye içinde de irtibatları var. Bunu Batman'da yakalanan terör örgütü üyesinin 'ByLock' kullanmasından veya dokümanlarından biliyoruz." diye konuştu.

- "Bunların ortak gayesi Türkiye'de huzuru, asayişi bozmak"

Terör örgütlerinin ortak gayesinin Türkiye'de huzuru ve asayişi bozmak, milletin geleceğini karartmak olduğunu vurgulayan Malkoç, terör örgütlerine karşı milletin birlikte karşı duracağını belirterek, şunları söyledi:

"Milletimiz bu eşkıyalara, hukuksuzluk yapanlara, elindeki silahlarla, bombayla milletin huzurunu kaçıranlara, can güvenliğini tehdit edenlere karşı gerekli cevabı verecektir. Bunda hiç tereddüt yok. Bunda gerek emniyet güçlerimizin gerekse idarenin, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açık ve net kararlılığı var."

- "Bizi üzen şey, dost müttefiklerimizin terör örgütlerine yardım etmesi"

Terörün iyisinin kötüsünün olmadığının dile getiren Malkoç, şöyle devam etti:

"Terör, iyisi kötüsü olmayan, dini, imanı, mezhebi olmayan bir faaliyettir, gayrimeşru bir faaliyettir. Bizi üzen şey, dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerin gerek FETÖ gerekse PYD/PKK unsurlarına destek vermesidir. Aynı merkezden beslenip silahlandırıldıkları için birbirleriyle temas ve organize halinde olmalarını biliyoruz. İnşallah bu millet teröristlere de gereken cevabı verecek, hukukun dışına çıkanı da yakasından tutup sanık sandalyesine oturtacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :