Cuma hutbesinde Halep ve İstanbul'daki saldırılara tepki

Cuma hutbesinde Halep ve İstanbul'daki saldırılara tepki

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazında imam, hutbeden Halep ve İstanbul'daki saldırılara tepki gösterdi- İmam Yağmur: "Adı ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, imanı ve ırkı olmaz. Allah bu memleketi karıştırmak isteyen ve karde

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Ulu Cami İmamı Osman Yağmur, "Adı ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, imanı ve ırkı olmaz. Allah bu memleketi karıştırmak isteyen ve kardeş kanı akıtmak isteyenleri kahru perişan eylesin." dedi.

Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazında imam Yağmur, hutbede Suriye'nin Halep kentinde sivilleri hedef alan saldırıları ile İstanbul'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Yağmur, Halep'te yaşanan katliama dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Dünyada Müslüman kanı emen vampirler ve buna destek verenler Allah'a hesap verecek. Zannetmeyin ki Suriye'de ki firavundan Allah gafildir. Bu dökülen kanların ve öldürülen insanların ile çocukların hesabını verecekler."

Terörün Türkiye'de sivil, asker, polis gözetmeden gerçekleştirdiği saldırılarını da kınayan Yağmur, "Memleketi kana bulamak isteyen, milletin kanına girmek isteyen bu katil ve canilere hiçbir zaman mahal vermemek lazım." ifadesini kullandı.

Yağmur, hutbeyi şu sözlerle tamamladı:

"Adı ne olursa olsun, terörün ve terörizmin dini, imanı ve ırkı olmaz. Allah bu memleketi karıştırmak isteyen ve kardeş kanı akıtmak isteyeni kahru perişan eylesin."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :