Çubuk'ta öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor

Çubuk'ta öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde sokak hayvanlarının daha güvenli koşullarda ve sağlıklı yaşamaları için "Sokak Hayvanlarını Sevelim, Onları Aç ve Susuz...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde sokak hayvanlarının daha güvenli koşullarda ve sağlıklı yaşamaları için "Sokak Hayvanlarını Sevelim, Onları Aç ve Susuz Bırakmayalım" Projesi başlatıldı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Ankara Şubesi tarafından başlatılan proje kapsamında kreş ve anaokulu öğrencilerine yönelik uygulamalı hayvan sevgisi eğitimi veriliyor.

Yetkililer projeye katılan öğrencilere ilçe genelindeki sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarını, parkları gezdirerek onlara nasıl yaklaşılması gerektiği, yaralı bir canlı görüldüğünde neler yapılması gerektiğini anlatıyor.

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü Ankara Şubesi Sokak Hayvanları Birim Müdürü Hacer Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına bir kap yemek, bir kap su bırakmak gerektiğini söyledi.

Bütün çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bu projenin zamanla daha da yaygınlaşacağına inanıyorum. Tüm belediyelerin ve vatandaşların sokaktaki canlılara sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, proje kapsamında çocuklara sokak hayvanlarını beslemek için kap dağıttıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :