Çubuk'a itfaiye aracı talebi

Çubuk'a itfaiye aracı talebi

ANKARA (AA) - Çubuk Platformu Derneği Başkanı Şuayip Yaman, yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçede 2 itfaiye aracının bulunduğunu bu sayının arttırılması...

ANKARA (AA) - Çubuk Platformu Derneği Başkanı Şuayip Yaman, yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçede 2 itfaiye aracının bulunduğunu bu sayının arttırılması gerektiğini bildirdi.

Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki itfaiye binası ve araç gereç ile personel sayısının yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Düzenledikleri her toplantıda kendilerine bu konuda şikayetler geldiğini dile getiren Yaman, tüm olumsuzluklara rağmen görevdeki itfaiye personelinin elindeki imkanları sonuna kadar kullanarak büyük bir özveri ile çalıştığını kaydetti.

Yaman, bu konudaki eksikliği defalarca yetkililere ilettiklerini de aktararak, şunları söyledi:

‘’Şu anki mevcut bina ilçe merkezinde kaldı ve hem çok eski hem de çok yetersiz bina. İlçede iki itfaiye aracı bulunurken her vardiyada bir şoför ve iki itfaiye eri görev yapıyor. Ayrıca yüksek katlar için merdivenli bir araç bulunmuyor. Sadece sürmeli merdiven var. Yangında hortumlar iple uzatılıyor. Bu da yangın anında zaman ile yarışmak zorunda kalan itfaiye personeli için zaman israfına neden oluyor."

Amaçlarının birilerini suçlamak olmadığını dile getiren Yaman, tespitlerde bulunarak gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :