Çocuklarının tek fotoğrafı yangında kül oldu

Çocuklarının tek fotoğrafı yangında kül oldu

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Menbiç kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Rakde Kanem, boşandığı kocasının yanında bıraktığı 3 çocuğunun kendisine kalan tek kare fotoğrafını, barındığı çadırda çıkan yangında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor

ADANA (AA) - Suriye'deki iç savaş nedeniyle Menbiç kentinden 3 çocuğunu geride bırakarak ayrılan 25 yaşındaki Rakde Kanem'in, yeni bir yaşam kurmaya çalıştığı Adana'da da hüznü dinmiyor.

Merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca Mahallesi'ne 3 gün önce yanan tarım işçilerinin kaldığı 60 çadırdan birinde dini nikahla yaşadığı eşi Görkem Kelekçioğlu'yla kalan Kanem, eşyalarının yanı sıra ülkesinde kalan 3 çocuğunun az da olsa hasretini giderdiği tek kare fotoğrafı kaybetmenin acısını yaşıyor.

Kanem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaş dolayısıyla Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını, geride 3 çocuğunu bırakarak Adana'ya geldiğini söyledi.

Çadırlarında çıkan yangında eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini anlatan Kanem, "Bir komşumuz 'çadır yanıyor' dedi. Biz söndürmek istedik, çok uğraştık. Ama bir türlü başarılı olamadık. Ondan sonra ateş tüm çadırlara sıçradı, hepsi yandı. Paralar, elbiseler gitti, hiçbir şey kalmadı. Üstümüzdeki eşyalarla kaldık. Benim bir yılda biriktirdiğim 3 bin lira yevmiyem yandı. Çok şükür Türk devleti bize bakıyor. Allah razı olsun." diye konuştu.

Kanem, yangında bir tek eşyasını bile kurtaramadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim ilk eşimden 3 çocuğum var. Ben Suriye'den hiçbir şey getiremedim. Orada kaldı. Burada kazanarak aldığım şeyleri de yangın aldı götürdü. Çadırımda çocuklarımın bende kalan son fotoğrafları vardı, o da yangında gitti. Onları çok özlüyorum, çok üzgünüm. Suriye'deki evimin tapusu da gitti. Biz mahvolduk, yine çok ağladım, çok üzüldüm. Ama ne fayda var. Elden bir şey gelmiyor. Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Savaş bitse bile burada kalacağım."

Kanem'in dini nikahla birlikte yaşadığı Görkem Kelekçioğlu ise 20 yıl önce buraya dedesinin yanında geldiğini, çocukluğundan bu yana çadırda yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Severek evlendiklerini ve düğünü de çadırda yaptığını dile getiren Kelekçioğlu, yangında tüm birikimlerinin kül olduğunu ve çadırda bulunan televizyon, buzdolabı, yatak eşyaları ile motosikletin yandığını kaydetti.

Yalnızca Mahallesi'nde Diyarbakır'dan göç eden tarım işçileri ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan ailelerin kaldığı çadırlardan birinde üç gün önce henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 60 çadır kullanılamaz hale gelmişti.

Yangının ardından olay yerine giden AFAD ekipleri, 20 çadır kurmuş, Türk Kızılayı ise 144 kişi için yemek ve battaniye yardımında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :