"Çocuklarımı görememek içimi yakıyor"

"Çocuklarımı görememek içimi yakıyor"

Suriye'de yaklaşık 2,5 yıl önce terör örgütü DEAŞ'ın tuzakladığı mayını etkisiz hale getirmek isterken bombanın patlamasıyla gözlerini kaybeden, yaralandığında henüz bir aylık olan kızının yüzünü hiç göremeyen ÖSO mensubu baba, evlatlarının yüzünü elleriy

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın tuzakladığı mayını etkisiz hale getirmek isterken bombanın patlamasıyla gözlerini kaybeden 26 yaşındaki Mahmud El Nahir, çocuklarını görememenin acısını yaşıyor.

Suriye'deki iç savaşta ülkesi için Özgür Suriye Ordusu'nda (ÖSO) görev alan El Nahir, 2,5 yıl önce Aktarin bölgesinde yola tuzaklanan bir mayını etkisiz hale getirmek isterken ağır yaralandı.

Tedavisi için Kilis'e ardından da Gaziantep'e getirilen El Nahir'in gözleri tedaviye rağmen görme, sağ kulağı ise duyma yetisini kaybetti.

Tedavisinin ardından patlamanın vücudunda bıraktığı ağır izlerle yaşamını sürdürmeye çalışan El Nahir, Şahinbey ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'ndeki iki odalı evde eşi, çocukları, annesi ve kardeşiyle yaşıyor.

Genç baba El Nahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük acısının çocuklarını görememek olduğunu, onları göremediği için çok üzüldüğünü söyledi.

Suriye'de savaşırken kızını görme şansı olduğunu anlatan El Nahir, "Biz ülkemiz için savaşmak durumundaydık. O zamanlar da ailemi çok göremiyordum. Kızım yeni doğmuştu. Bir defa görme şansım oldu. 4 ay önce de bir oğlum oldu ama onu hiç göremedim." dedi.

- "Kızım anneme benziyormuş"

El Nahir, çevresindekilerin çocuklarının sarışın olduğunu söylediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çocuklarım kime benziyor, bana benziyor mu çok merak ediyorum. Onları görebilmeyi çok isterdim. Ama artık öyle bir umut yok. Kızımın gözleri maviydi. Annemin gözleri de maviydi. Herkes anneme benzetiyor. Oğlum da sarışınmış. Gözleri patlak patlakmış. Çok güzel bir bebek olduğunu söylüyorlar. İçimde fırtınalar kopuyor. Onları göremediğim için içim yanıyor. Keşke onları görme şansım olsaydı. Ama gözlerimin geri gelmesi imkansız. Hiçbir çaresi yok. Ben de artık ellerimle yüzlerini hissetmeye çalışıyorum. Seviyor, öpüyor, kokluyorum. Buna da çok şükür."

Çalışamadığı için kardeşinin kendilerine baktığını dile getiren El Nahir, "Ben çalışamadığım için kardeşim destek oluyor. Onun da gözlerinde sorun olduğu için düzenli çalışamıyor. Allah yardım ediyor. Bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :