Çocuklar için "uçak" ve "tren" kütüphane

Çocuklar için "uçak" ve "tren" kütüphane

Çankırı Belediyesi, uçuş ömrünü doldurmuş bir Airbus A 300 tipi uçak ile hurdaya ayrılmış iki vagon ve bir lokomotifi, çocuk kütüphanesine dönüştürdü- Belediye Başkanı Dinç: "Çocuklarımızın iyi yetişmelerini, gelişmiş bireyler olmalarını, donanımlı olmala

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı Belediyesi, uçuş ömrünü tamamlamış bir Airbus A 300 tipi uçak ile hurdaya ayrılmış iki vagon ve bir lokomotifi, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla kütüphaneye dönüştürdü.

Parçalar halinde 5 tır ile birkaç yıl önce İstanbul'dan Çankırı'ya getirilen ve kütüphaneye dönüştürülen yolcu uçağının iç kısmı, çocukların rahatça kullanabilecekleri şekilde dekore edildi. Çocukların, bu anlamda her türlü ihtiyacını karşılayacak olan kütüphane birkaç ay içinde açılacak.

Çankırı Belediyesi ayrıca TCDD tarafından hurdaya ayrılan bir lokomotif ve iki vagonu da kütüphaneye dönüştürmek için kiraladı. TCDD'nin Çankırı'daki bakım atölyesinde vagonlar kütüphaneye uygun şekilde yeniden dizayn edildi. Tren kütüphanenin açılışı da içinde bulunduğumuz Kütüphaneler Haftası'nda yapılacak.

Kütüphanelerde velilerin çocuklarını beklemeleri için kafeteryalar da olacak.

Proje kapsamında hazırlanan tren kütüphane İstasyon Kavşağı'na, uçak kütüphane de Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın yan tarafına yerleştirildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların eğitimini çok önemsediklerini ifade etti.

Kitap okumayı çocuklar için cazip hale getirdiklerini belirten Dinç, "Çocuklarımızın iyi yetişmelerini, gelişmiş bireyler olmalarını, donanımlı olmalarını çok önemsiyoruz. Bu, okumakla olur. Onlar için kitap okumayı cazip hale getirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak adına kütüphane yapıyoruz" dedi.

- "Hava alanı olmayan ilde uçak var"

Kütüphanelerin son durumu hakkında bilgi veren Dinç, şunları söyledi:

"Temalı 3 kütüphane düşündük. Bunlar uçak, tren ve gemi temalı kütüphanemiz. Gemi kütüphanemizin yapımı için de hazırlıklar devam ediyor. Uçak kütüphanemizi bitirdik, çevre düzenlemesini yapıyoruz. Birkaç ay içerisinde açacağız. Tren kütüphanemizi tamamen bitirdik. Çevre düzenlemesini yaptık. İnşallah birkaç gün içerisinde tren kütüphanemizi yavrularımızın hizmetine açıyoruz."

Çocukların tren, uçak ve gemi kütüphaneden etkileneceğini düşündüğünü belirten Dinç, "Çocuklarımız burada çok değişik ortamlarda kitapla tanışıp, kitap okumak suretiyle donanımlarını artıracaklar" diye konuştu.

Güneş İlkokulu öğretmeni Hatice Kaya ise öğrencileriyle birlikte birkaç gün içerisinde açılacak tren kütüphaneyi gezmeye geldiklerini ifade etti.

Projeyi hem kendisinin hem de öğrencilerinin çok sevdiğini kaydeden Kaya, "Tren kütüphanenin merkezde olması da çok güzel. Hemen çocukları alıp kütüphaneye getirebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Projeyi eğitimci olarak önemsediğini söyleyen Kaya, "Çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması için çok önemli diye düşünüyorum. İçeride her türlü kitap var. Çocuklar aileleriyle de birlikte buraya gelip oldukça güzel vakit geçirebilirler" dedi.

Güneş İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Mehmet Onur Kale ilk kez trene bindiğini söyledi.

Çok orijinal bir fikir olduğunu dile getiren Kale, "Burayı çok beğendim. Bir sürü kitap var. Hepsini okumak istiyorum. Çok güzel bir yer olmuş. Arkadaşlarımıza tavsiye ederim. Kitap okumayı sevmeyen arkadaşlarımı buraya çağıracağım, onlar da burada kitap okumayı sevmeye başlarlar diye düşünüyorum. Buraya sık sık geleceğim" diye konuştu.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :