"Çocuk Mustafa"yı öğrencilere anlatıyor

"Çocuk Mustafa"yı öğrencilere anlatıyor

Çocuk kitapları yazarı Sevgi Tanrısever, Atatürk'ün, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı gazisi olan babasına anlattığı çocukluk anılarını, ziyaret ettiği okullarda öğrencilerle paylaşıyor- Tanrısever: - "1887 doğumlu olan babam Abdurrahman Lütfullah, Atat

İZMİR (AA) - Yazar Sevgi Tanrısever, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı gazisi babasından dinlediği Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk anılarını, ziyaret ettiği okullarda öğrencilere anlatıyor.

"Atatürk'ü Gördüm", "Atatürk Çocuk Olmuş", "Atatürk ve Ben", "Arkadaşım Atatürk", "Atatürk'ün Çiftliği"'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda eseri bulunan Tanrısever, AA muhabirine, kitaplarında çocuklara Atatürk'ün çocuk yönünü ve sevgisini anlatmaya çalıştığını söyledi.

Dedesi ve babasının yanı sıra ailesinden çok sayıda kişinin subay olması nedeniyle vatan sevgisi ve tarihle yoğrularak büyüdüğünü belirten Tanrısever, şöyle konuştu:

"1887 doğumlu babam Abdurrahman Lütfullah, Atatürk'ün silah arkadaşıydı. Amcamla 57. Tümen ile Çanakkale Savaşı'na katıldı. Amcam burada şehit oldu. Kurtuluş Savaşı'na da katılan babam birinci derece harp malulüdür. Babam, Atatürk ile ilgili bana çok şey anlattı ve bilgi sahibi oldum. 13 yaşımda babamı kaybettim. Atatürk'ü çok yakından tanımış oldum. Bütün merakım küçük Mustafa idi. 'Mustafa çocuktu, nasıl Atatürk oldu' diye merak ediyordum. Babam bana Atatürk'ün içinde çocuk ruhu taşıdığını, çok iyi bir insan ama karar sahibi olduğunu anlattı."

Tanrısever, babasından çocukluk anılarını dinlediği Atatürk'ü, bugünün çocuklarına anlatmayı borç bildiğini vurguladı.

Edebiyat öğretmeninin teşvikiyle masal ve öykü kitapları yazmaya başladığını bildiren Tanrısever, "Dünyanın en büyük Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri eşim Hanri Benazus'un tarihe yönlendirmesiyle, Atatürk ile ilgili kitaplar yazmaya başladım. Okulların davetlisi olarak çok sayıda şehre gidip, öğrencilere Atatürk'ü anlattım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :