Çocuk Meclisi'nde yeni dönem
Meram Çocuk Meclisi Başkanlığı'na Mehmet Beğen İÖO öğrencisi Furkan Çenesiz seçildi.
Meram Belediye Başkan Refik Tuzcuoğlu, Çocuk Meclisi'nin yeni yönetimi ve 2009 faaliyet programının tanıtımı için Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, bugünün nesillerini yarınlara en iyi bir şekilde hazırlamak, günün şartlarına uygun bir şekilde eğitilmelerini sağlamak maksadıyla bu meclisi kurduklarını söyledi.
Sadece Çocuk Meclisi'ni değil aynı zamanda gençlik ve kadın meclislerini de kurduklarını hatırlatan Tuzcuoğlu, ''Bugünün yöneticileri, bilim adamları, eğitimcileri, anneleri, babaları dünün çocuklarıydı. Dolayısıyla çocukluk ve gençlik dönemlerinde ne kadar eğitimli ve donanımlı iseler yeni yetişen nesillere de o denli faydalı olurlar'' dedi.
Ülkemizde demokratikleşmenin henüz istenen seviyede olamadığına dikkati çeken Tuzcuoğlu, şunları kaydetti:
''Konuşan insanlar haline yeterince gelemedik. Biz, çocuklarımıza aynı zamanda bir demokrasi kültürü vermeye çalışıyoruz. Birlikte bir şeyler yapmak, başarmak ve ortak hareket etme duygusunu bugünden kazandırmak istiyoruz.''
Meram Belediyesi Çocuk Meclisi'nin yeni başkanı Furkan Çenesiz de Meclis'i daha ileri bir noktaya getirmek için çalışacaklarını belirtti.
Programın sonunda Tuzcuoğlu, Çocuk Meclisi üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Memleket