Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Arıtman:

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Arıtman:

"Öğretmene, doktora, hakime çocuk istismarı eğitimi verilmeli"

İZMİR (AA) - Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Canan Arıtman, öğretmenlere, doktorlara, hakimlere çocuk istismarı eğitiminin verilmesi gerektiğini savundu.

Arıtman, düzenlediği basın toplantısında, son dönemde çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının adeta "mantar gibi" çoğaldığını, hızla arttığını belirtti.

Çocuğa yönelik cinsel istismarın son 10 yılda yüzde 125 arttığını, bu konudaki davalarda son 5 yılda yüzde 50 artış gözlendiğini anlatan Canan Arıtman, Türkiye'nin çocuk istismarında dünyada ön sıralarda olduğunu söyledi.

Arıtman, bu konuyla ilgili yeterince koruyucu, önleyici ve cezalandırıcı çalışma yapılmadığını da öne sürdü.

- Öğretmenlere yönelik araştırma

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şeyda Aksel ve Doç. Dr. Türkan Yılmaz Irmak ile birlikte 100 öğretmene yönelik bir araştırma yaptıklarını, çalışmada öğretmenlerin çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığını gördüklerini ifade eden Canan Arıtman, bu yönde çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Öğretmenlerin gerek üniversite eğitimlerinde, gerekse hizmet içi eğitimlerinde cinsel istismara yönelik bir eğitim almadıklarını, ancak bu eğitimin mutlaka verilmesi gerektiğine dikkati çeken Arıtman, öğretmenlerin yüzde 41'inin meslek hayatı boyunca çocuklara yönelik cinsel istismar olayıyla karşılaştıklarını belirttiklerini dile getirdi.

Canan Arıtman, "Öğretmene, doktora, hakime çocuk istismarı eğitimi verilmeli" ifadelerini kullandı.

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Arıtman:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :