Cizre’de Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı

Cizre’de Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yapılan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Düzova köyünde yapılan 4 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü onayıyla kurulan istasyonun açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Eyyüp Güneş, "Sağlıkta Dönüşüm" programı kapsamında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Vatandaşların sağlık alanında daha kaliteli, etkin ve hızlı hizmet almaları için gayret gösterdiklerini belirten Güneş, "Bu bağlamda Sağlık Müdürlüğümüz 112 Acil Sağlık Hizmetlerini güçlendirmeye devam etmektedir. İlimizde acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir, kaliteli, süratli ve verimli sunulabilmesi için personellerimiz özverili bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir." dedi.

Güneş, ilçedeki 4. 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun havaalanına yakın olması ve nüfus yoğunluğu nedeniyle Düzova'ya kurulduğunu ifade etti.

Güneş, şunları kaydetti:

"İlimizde sunulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri, personel sayısı ve niteliğinin artırılması, teknik alt yapının güçlendirilmesi ve yeni ambulansların filomuza eklenmesi sonucunda daha ulaşılabilir, kaliteli, verimli, süratli ve yüksek standartlarda hizmet verme aşamasına gelmiştir. İl geneli 18 Acil Yardım İstasyonu faal hale getirilip, uluslararası İpekyolu trafik yoğunluğu baz alınarak ilçemizde 5. istasyon açılması için de girişimlerimiz devam etmektedir."

Törene, Kaymakam Ahmet Adanur, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Yönetim Destek Hizmetleri Daire BaşkanıDaire Başkanı Zeki Kadı, İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :