Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Suriyelilerin kesin dönüş yaptığı açıklandı

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Suriyelilerin kesin dönüş yaptığı açıklandı

Hatay Valiliği, sosyal medyada bayram ziyareti için ülkelerine gittikleri iddia edilen Suriyelilerin, "Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüş" kapsamında kesin dönüş yaptıklarını açıkladı.

Cilvegözü'nde Geri Dönüş Hareketliliği

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda çekilen fotoğraf, sosyal medyada hızla yayıldı ve tartışmalara neden oldu. Yabancı uyruklu şahısların bayram ziyareti için Suriye'ye gittikleri iddiaları üzerine Hatay Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal Medyada Yanlış Anlaşılma

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflarda, Suriyelilerin bayram ziyareti için ülkelerine gittikleri ileri sürüldü. Bu iddialar üzerine Hatay Valiliği, detaylı bir inceleme başlattı ve fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Hatay Valiliği'nden Açıklama

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada "bayramlaşmaya giden yabancıların dönüş garantili olarak çıkış yaptıkları" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, "Paylaşımlarda bulunan fotoğraf Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'ndan 'Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüş' kapsamında çıkış yapmak için bekleyen Suriye uyruklu yabancılara aittir. Bahse konu sınır kapısından 10.06.2024 tarihinde 49 yabancı gönüllü geri dönüş işlemi yaparak çıkış yapmış olup, halihazırda 45 yabancı ise gönüllü geri dönüş işlemlerinin tamamlanması için sıra beklemekte iken bahsi geçen görüntü çekilmiştir. Görüntülerin bayram tatili izni ile ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Gönüllü Geri Dönüş Süreci Devam Ediyor

Hatay Valiliği'nin açıklaması, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yapılan çıkışların "Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüş" projesi kapsamında olduğunu vurguladı. Valilik, Suriyeli yabancıların gönüllü olarak ülkelerine dönmeye devam ettiğini ve bu sürecin belirlenen kurallar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Hatay Valiliği, kamuoyunu yanlış bilgilendiren sosyal medya paylaşımlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatarak, doğru ve güvenilir bilgilerin resmi kaynaklardan takip edilmesinin önemine dikkat çekti. Valilik, açıklamasını "Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur" diyerek sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.