Çiftçi Mecliste temsil edilmeli
Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş, Mavi Tünel'in yapımının hızlı şekilde bitmesi için Konya Ovası'nı, çiftçiliği ve çiftçileri iyi bilen birinin mecliste kendilerin temsil etmesi gerektiğini söyledi.
Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş, Mavi Tünel'in yapımının hızlı şekilde bitmesi için Konya Ovası'nı, çiftçiliği ve çiftçileri iyi bilen birinin mecliste kendilerin temsil etmesi gerektiğini söyledi. Akbaş, kuraklık ve dolu nedeniyle çiftçilerin yaşadığı sıkıntılarının en aza indirilebilmesi için köy muhtarlarıyla bir toplantı yaptı.
Süleyman Akbaş, oda binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yaşanan kuraklık ve bazı yerlerde yaşanan dolu yağışı nedeniyle kaymakamlık, mal müdürlüğü, ziraat odası, ziraat bankası ve ilçe tarım müdürlüğü tarafından bir komisyon kurularak çiftçilerin zararlarının tespit edildiğini belirtti. Çiftçilerin mağdur olmaması için ve muhtarların bölgelerini daha iyi bilmeleri için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Akbaş, muhtardan kendilerine yapılan şikayetleri dilekçelerle ziraat odalarına bildirmelerinin istedi.
Akbaş, başvuruların, kurulan komisyonca incelenerek çiftçilerin sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediklerini bildirdi